Kodi nefunguje? Najčastejšie chyby a ako ich opraviť


Aplikácia Kodi je populárna open-source multimediálna platforma, ktorá umožňuje prehrávanie rôznych médií, ako sú filmy, televízne relácie, hudba a fotografie, na rôznych zariadeniach. Napriek svojej vysoko kvalitnej funkcionalite sa však môžu vyskytnúť aj chyby a problémy, ktoré môžu obmedziť jej správne fungovanie.

Ak nastanú problémy a Kodi nefunguje,zvyčajne ide o drobné chyby ktoré môže každý užívateľ jednoducho opraviť.

V tomto článku sa budeme venovať najčastejším chybám, ktoré sa v aplikácii Kodi vyskytujú a poskytneme praktické rady a tipy, ako tieto chyby opraviť. Či už ide o inštaláciu, prehrávanie médií, doplnky alebo sieťové nastavenia.


📃 OBSAH PRÍSPEVKU 📃

Úvod.

– Čo je Kodi a na čo sa používa?

Ak ste niekedy hľadali dokonalú aplikáciu na sledovanie filmov a televíznych relácií, pravdepodobne ste už počuli o Kodi. Kodi je otvorený multimediálny prehrávač, ktorý vám umožňuje streamovať a prehrávať rôzne médiá, vrátane videí, hudby a obrázkov. Ale niet dôvodu sa obmedzovať len na to – s Kodi môžete tiež rozšíriť svoje možnosti pomocou rôznych doplnkov a rozšírení, ktoré vám umožnia prispôsobiť si aplikáciu podľa svojich potrieb a preferencií.

– Prehľad o popularite a rozšírenosti aplikácie Kodi

Kodi sa stal veľmi populárnym medzi milovníkmi médií a streamovania. Jeho otvorený prístup a flexibilita umožňujú používateľom mať plnú kontrolu nad tým, čo a ako sledujú. Aplikácia je tiež dostupná pre rôzne operačné systémy, vrátane Windows, MacOS, Linux, Android a iOS, čo znamená, že si ju môžete vychutnať na takmer akomkoľvek zariadení. S rastúcou komunitou a neustále sa rozvíjajúcimi doplnkami je Kodi viac ako len prehrávač – je to skutočné multimediálne centrum.


Kodi nefunguje? Najčastejšie chyby pri inštalácii Kodi.

Aby ste predišli problémom odporúčam softvér Kodi inštalovať z oficiálnej stránky alebo z overených zdrojov. Ak mate akékoľvek pochybnosti inštaláciu vykonávajte podľa tohto jednoduchého návodu.

– Problémy s kompatibilitou operačného systému

Inštalácia aplikácie Kodi môže občas spôsobiť trochu nepríjemností. Jedným z najčastejších problémov je nekompatibilita s vaším operačným systémom. Pred inštaláciou si preto dôkladne skontrolujte, či vaše zariadenie spĺňa minimálne požiadavky na prevádzku Kodi. Ak máte starý operačný systém, je možné, že novšie verzie Kodi nebudú fungovať správne.

– Chyby spojené s inštalačným súborom

Niekedy môžu byť chyby spojené s neúplným alebo poškodeným inštalačným súborom. Ak sa počas inštalácie objaví chybové hlásenie, skúste stiahnuť inštalačný súbor znova a uistite sa, že je kompletný a nepoškodený. Tiež je dôležité vybrať správnu verziu aplikácie pre váš operačný systém.

– Nesprávne nastavenia pri inštalácii

Niektoré chyby pri inštalácii Kodi môžu byť spôsobené nesprávnymi nastaveniami. Skontrolujte, či ste vybrali správne miesto pre inštaláciu a či ste povolili potrebné oprávnenia pre správny beh aplikácie. Ak máte problémy s inštaláciou, skúste si prečítať návod alebo informácie od vývojárov aplikácie, ktoré vám môžu poskytnúť užitočné tipy a triky.


Najčastejšie chyby pri inštalácii repozitárov a doplnkov Kodi

Pri inštalácii repozitárov a doplnkov do aplikácie Kodi sa môžu vyskytnúť rôzne chyby. Niektoré z najčastejších chýb zahŕňajú:

  1. Chybné URL adresy repozitárov: Ak zadáte nesprávnu URL adresu repozitára, Kodi nebude môcť nájsť repozitár na sťahovanie doplnkov. Uistite sa, že ste skopírovali správnu adresu a overte jej platnosť.
  2. Nepodporované verzie Kodi: Niektoré doplnky a repozitáre môžu byť navrhnuté pre konkrétne verzie Kodi a nemusí byť kompatibilné so všetkými verziami. Uistite sa, že používate najnovšiu verziu Kodi a overte si, či je doplnok kompatibilný so vašou verziou.
  3. Chybné súbory repozitárov: Repozitáre sú často balené do zip alebo iných archívnych formátov. Ak nie je súbor repozitára správne stiahnutý alebo je poškodený, Kodi ho nemusí byť schopné nainštalovať. Uistite sa, že súbor repozitára je správny a ak je to potrebné, stiahnite ho znova.
  4. Nedostatočné oprávnenia: Ak nemáte dostatočné oprávnenia na inštaláciu repozitárov a doplnkov, Kodi nemusí byť schopné dokončiť inštaláciu. Skontrolujte svoje oprávnenia a uistite sa, že máte právo inštalovať programy a doplnky na zariadení, na ktorom je nainštalovaný Kodi.
  5. Chybné závislosti: Niektoré doplnky môžu potrebovať iné doplnky alebo knižnice, aby správne fungovali. Ak chýbajú niektoré závislosti, Kodi nemusí byť schopné nainštalovať doplnok. Skontrolujte, či máte nainštalované všetky potrebné závislosti a ak nie, nainštalujte ich pred pokračovaním v inštalácii doplnkov.
  6. Blokujúci firewall alebo antivírusový program: Ak máte aktívny firewall alebo antivírusový program, môže blokovať prístup k repozitárom a sťahovanie doplnkov. Skontrolujte nastavenia svojho firewallu a antivírusového programu a uistite sa, že povolujú prístup k adrese repozitára a sťahovanie súborov.
Kodi nefunguje,nie je možné sa pripojiť.

Ak sa vám vyskytne nejaká chyba pri inštalácii repozitárov a doplnkov, odporúčame postupovať podľa týchto tipov na úpravu problému:

  1. Overte pripojenie k internetu: Uistite sa, že ste pripojení k internetu a máte stabilné pripojenie bez obmedzení na prístup k repozitárom a doplnkom Kodi.
  2. Skontrolujte zdroj repozitára: Uistite sa, že správne zadávate URL adresu repozitára alebo správne pridávate repozitár podľa pokynov od vývojárov doplnkov. Skontrolujte, či adresa je aktuálna a k dispozícii.
  3. Aktualizujte Kodi: Uistite sa, že používate najnovšiu verziu Kodi. Prejdite na webovú stránku Kodi a stiahnite si najnovšiu verziu pre svoj operačný systém. Aktualizácia môže vyriešiť niektoré chyby pri inštalácii.
  4. Skontrolujte kompatibilitu: Uistite sa, že repozitár alebo doplnok, ktorý sa snažíte inštalovať, je kompatibilný s vašou verziou Kodi a operačným systémom. Niektoré doplnky sú určené len pre určité verzie Kodi, takže skontrolujte ich kompatibilitu pred inštaláciou.
  5. Inštalujte verejne overené doplnky: Ak používate neoficiálne repozitáre alebo doplnky, môžu sa vyskytnúť problémy s inštaláciou. Môžete sa rozhodnúť inštalovať len doplnky z oficiálnych repozitárov, ktoré sú overené a menej pravdepodobne spôsobia problémy pri inštalácii.
  6. Zmazanie a opätovná inštalácia repozitára: Ak máte problémy s konkrétnym repozitárom, môžete ho odstrániť zo zoznamu repozitárov a potom ho znovu pridať. Týmto spôsobom obnovíte základné nastavenia repozitára a môže to vyriešiť chyby spojené s jeho inštaláciou.
  7. Reštartujte zariadenie: V niektorých prípadoch jednoduchý reštart zariadenia (počítač, smartfón, televízor) môže vyriešiť chyby spojené s inštaláciou repozitárov a doplnkov Kodi.

Ak tieto kroky nevyriešia váš problém a stále sa vyskytuje chyba pri inštalácii, môžete sa obrátiť na komunitu Kodi alebo vývojára konkrétneho doplnku, ktorý vám môže poskytnúť presnejšie informácie a podporu.


Chyby spojené s prehrávaním médií v aplikácii Kodi.

– Aplikácia Kodi sa nechce spustiť alebo stale padá.

Ak sa aplikácia Kodi nechce spustiť alebo neustále pádne, tu je niekoľko krokov, ktoré môžete vyskúšať na jej opravu:

  1. Reštartujte zariadenie: Prvým krokom je vždy reštartovať zariadenie, na ktorom je nainštalovaná aplikácia Kodi. Tým sa môžu vyriešiť prípadné dočasné problémy alebo konflikty.
  2. Aktualizujte aplikáciu: Skontrolujte, či máte najnovšiu verziu aplikácie Kodi. Ak nie, aktualizujte ju na najnovšiu verziu dostupnú pre vaše zariadenie. Nové verzie môžu obsahovať opravy chýb a vylepšenia, ktoré by mohli vyriešiť problémy s jej spustením alebo pádom.
  3. Skontrolujte dostupnosť zdrojov: Ak používate doplnky alebo rozšírenia tretích strán v aplikácii Kodi, skontrolujte, či sú dostupné zdroje stále aktívne a správne fungujú. Niektoré zdroje môžu byť nedostupné alebo ich obsah môže byť poškodený, čo môže spôsobiť problémy pri spúšťaní aplikácie Kodi.
  4. Vyčistíte vyrovnávaciu pamäť a dáta aplikácie Kodi: V nastaveniach zariadenia alebo v samotnej aplikácii Kodi vyhľadajte možnosť “Vymazať dáta” alebo “Vymazať vyrovnávaciu pamäť”. Týmto spôsobom sa odstránia dočasné súbory, vyrovnávacia pamäť a možné konflikty, ktoré by mohli ovplyvniť jej správne fungovanie. Upozorňujem, že týmto krokom sa môžu stratiť niektoré nastavenia alebo údaje, takže uistite sa, že máte zálohu dôležitých informácií.
  5. Uvoľnite miesto na disku: Ak problém pretrváva, skúste odstrániť nepotrebné súbory a nepoužívané aplikácie. Je možné že vaše úložisko je zaplnené a preto vznikol tento problém.
  6. Skontrolujte dostupnosť aktualizácií operačného systému: Uistite sa, že máte najnovšie dostupné aktualizácie pre operačný systém vášho zariadenia. Staré verzie operačného systému môžu spôsobovať konflikty s aplikáciou Kodi.
  7. Odinštalujte a znovu nainštalujte aplikáciu: Ak všetky vyššie uvedené kroky zlyhajú, môžete skúsiť odinštalovať aplikáciu Kodi a potom ju znovu nainštalovať. Tým sa obnovia všetky pôvodné súbory a nastavenia, a môže to pomôcť vyriešiť problémy, ktoré bránia jej spusteniu alebo spôsobujú pády.
  8. Resetting zariadenia do výrobných nastavení: Ak je to možné,uveďte zariadenie do výrobných nastavení. Predtým ako to urobíte,zálohujte svoje súbory a data,lebo budu natrvalo odstránené. Odznova budete musieť nainštalovať potrebné aplikácie a doplnky.

Ak ani po týchto krokoch nepomôže, môže byť užitočné vyhľadať podporu alebo fóra venované aplikácii Kodi. Tam môžete nájsť ďalšie informácie o probléme, ktorý riešite, a možné riešenia od skúsených používateľov alebo vývojárov.

– Doplnok si nepamätá moje prihlasovacie údaje a iné nastavenia

Ak pri spustení doplnku v aplikácii Kodi znova žiada nastavenie a prihlasovacie údaje, môžete vyskúšať niekoľko nasledujúcich krokov na ich opravu:

  1. Overte pripojenie k internetu: Uistite sa, že váš zariadenie, na ktorom je nainštalovaná aplikácia Kodi, má spojenie s internetom. Skontrolujte, či ste pripojení k stabilnému a spoľahlivému internetovému pripojeniu.
  2. Skontrolujte správnosť prihlasovacích údajov: Uistite sa, že zadávate správne prihlasovacie údaje pre daný doplnok. Skontrolujte svoje používateľské meno a heslo a uistite sa, že nie sú príliš dlhé, obsahujú iba povolené znaky a neobsahujú medzery.
  3. Skontrolujte kompatibilitu doplnku s aktuálnou verziou aplikácie Kodi: Zistite, či je váš doplnok plne kompatibilný s aktuálnou verziou aplikácie Kodi, ktorú používate. Niekedy sa môže stať, že starší doplnok nie je plne podporovaný v najnovšej verzii aplikácie Kodi, čo môže spôsobiť problémy s prihlasovaním.
  4. Skúste aktualizovať doplnok: Ak máte staršiu verziu doplnku, skúste ho aktualizovať na najnovšiu dostupnú verziu. Aktualizácie môžu obsahovať opravy chýb a vylepšenia, ktoré môžu pomôcť s problémami prihlasovania.
  5. Vymažte vyrovnávaciu pamäť a dáta doplnku: V nastaveniach aplikácie Kodi môžete vymazať vyrovnávaciu pamäť a dáta pre konkrétny doplnok. Toto môže pomôcť odstrániť prípadné chybné alebo zastarané údaje, ktoré môžu ovplyvňovať prihlasovanie.
  6. Skontrolujte nastavenia firewallu alebo antivírusového softvéru: Niektoré firewally alebo antivírusové programy môžu blokovať prístup doplnku k internetu a spôsobiť problémy s prihlasovaním. Skontrolujte nastavenia svojho firewallu alebo antivírusového softvéru a uistite sa, že je doplnok povolený a nemá obmedzený prístup k internetu.

Ak aj po týchto krokoch problém pretrváva, ide o poškodený súbor settings.xml,čo je častý problém u doplnku Stream Cinema Community. Tento poškodený súbor je potrebné odstrániť a nahradiť ho novým. Postup je nasledujúci:

  1. Zapnite aplikáciu Kodi a prejdite na správcu súborov
  2. Vyhľadajte priečinok profilu
  3. Kliknite na addon_data
  4. Vyhľadajte plugin.video.stream-cinema-2-release

Teraz uvidíte súbor settings.xml a ak ma nulovú hodnotu je poškodený a preto je ho potrebné odstrániť. Otvorte kontextové okno kliknutím na pravé tlačidlo myši alebo dlhšie podržte tlačidlo OK na diaľkovom ovládači. Kliknite na odstrániť a následne potvrdte tuto voľbu. Reštartujte Kodi a pri ďalšom spustení doplnku Stream Cinema Community sa výtvory nový súbor settings.xml a už si tie údaje zapamätá.

– Zasekávanie a pretrhávanie videa

Zasekávanie a pretrhávanie videa v aplikácii Kodi môže byť spôsobené rôznymi faktormi. Tu je niekoľko krokov, ktoré môžete vyskúšať na opravu tohto problému:

  1. Skontrolujte rýchlosť internetového pripojenia: Pomalé pripojenie na internet môže spôsobiť zasekávanie a pretrhávanie videa. Uistite sa, že máte dostatočne rýchle a stabilné pripojenie. Môžete to otestovať na rýchlostného testu pripojenia a skontrolovať, či je výsledná rýchlosť dostatočná pre prehrávanie videa vo vysokej kvalite.
  2. Znížte rozlíšenie videa: Ak prehrávate videá vo vysokom rozlíšení (napríklad 4K), skúste prepnúť na nižšie rozlíšenie (napríklad 1080p alebo 720p). Vyššie rozlíšenie vyžaduje viac dát a výpočtovú silu, a preto môže spôsobovať problémy na zariadeniach s obmedzenými zdrojmi.
  3. Vypnite hardvérové dekódovanie: V nastaveniach aplikácie Kodi môžete skúsiť vypnúť hardvérové dekódovanie videa. Pre niektoré zariadenia alebo kodeky môže byť softvérové dekódovanie stabilnejšie. Prepnite na softvérové dekódovanie a skúste prehrávať video znova.
  4. Vymažte vyrovnávaciu pamäť a dáta aplikácie Kodi: Podobne ako pri problémoch so spustením alebo pádom aplikácie, vymazanie vyrovnávacej pamäte a dát aplikácie Kodi môže pomôcť vyriešiť problémy so zasekávaním a pretrhávaním videa. V nastaveniach zariadenia alebo v samotnej aplikácii vyhľadajte možnosť “Vymazať dáta” alebo “Vymazať vyrovnávaciu pamäť”.
  5. Aktualizujte aplikáciu Kodi a doplnky: Uistite sa, že máte najnovšiu verziu aplikácie Kodi a všetkých nainštalovaných doplnkov. Aktualizácie môžu obsahovať opravy chýb a vylepšenia, ktoré môžu pomôcť vyriešiť problémy so zasekávaním videa.
  6. Optimalizujte zariadenie: Ak máte staršie zariadenie s obmedzenými zdrojmi, môže byť užitočné optimalizovať ho pre lepšie prehrávanie videa. Zatvorte nevyužívané aplikácie a procesy, vypnite nepotrebné funkcie a uvoľnite systémové prostriedky pre aplikáciu Kodi.

Nie je nič horšie ako sa tešiť na svoje obľúbené video a potom sa zasekne a pretrháva. Ak vám Kodi spôsobuje problémy s prehrávaním videa, skúste znížiť kvalitu videa alebo zvážte upgrade vášho internetového pripojenia. Tiež je možné, že váš hardvér nemá dostatočnú výkonovú kapacitu na plynulé prehrávanie videa, v takom prípade by ste mohli zvážiť jeho vylepšenie.

– Problémy s prehrávaním zvuku


Problémy s prehrávaním zvuku v aplikácii Kodi môžu byť frustrujúce. Či už ide o skreslený zvuk, oneskorenia zvuku alebo úplné ticho, tieto problémy môžu brániť vášmu zážitku zo zábavy. Pochopenie bežných problémov a ich riešení vám môže pomôcť vychutnať si bezproblémové prehrávanie zvuku.

Kontrola nastavení zvuku
Jedným z prvých krokov pri riešení problémov s prehrávaním zvuku v Kodi je kontrola nastavení zvuku. Uistite sa, že je v aplikácii vybraté správne výstupné zvukové zariadenie. Môžete to urobiť tak, že prejdete do systémových nastavení a potom do sekcie nastavení zvuku. Overením nastavení zvukového výstupu môžete odstrániť potenciálne problémy s konfiguráciou, ktoré môžu spôsobovať problém.

Kodi Audio Setup

Aktualizácia zvukových ovládačov
Zastarané alebo poškodené zvukové ovládače môžu tiež viesť k problémom s prehrávaním zvuku v Kodi. Je dôležité pravidelne aktualizovať ovládače zvuku, aby ste zabezpečili kompatibilitu s aplikáciou Kodi. Môžete to urobiť tak, že v počítači otvoríte správcu zariadení a skontrolujete dostupné aktualizácie ovládačov. Aktualizácia zvukových ovládačov môže často vyriešiť problémy súvisiace so zvukom.

Kompatibilita audio kodekov
Problémy s prehrávaním zvuku v Kodi môžu tiež pochádzať z nekompatibilných zvukových kodekov. Niektoré zvukové formáty nemusia byť predvolené podporované, čo vedie k problémom, ako je skreslený alebo chýbajúci zvuk. Inštalácia ďalších balíkov kodekov alebo používanie nástrojov na konverziu zvuku môže pomôcť zabezpečiť, aby boli zvukové súbory kompatibilné s Kodi, čím sa vyriešia problémy s prehrávaním.

– Nečitateľné titulky alebo nesynchronizovaný zvuk a titulky

Ak máte problémy s nečitateľnými titulkami alebo nesynchronizovaným zvukom a titulkami v aplikácii Kodi, tu je niekoľko krokov, ktoré môžete vyskúšať na ich opravu:

  1. Skontrolujte formát titulkov: Uistite sa, že titulky sú vo formáte, ktorý podporuje aplikácia Kodi. Obvykle sa odporúča používať formáty titulkov ako sú SRT, SUB, nebo SSA. Skontrolujte, či sú vaše titulky v správnom formáte a zistite, či sú kompatibilné s aplikáciou Kodi.
  2. Skontrolujte kódovanie titulkov: Titulky môžu mať rôzne kódovania znakov. Uistite sa, že kódovanie vašich titulkov je správne nastavené v aplikácii Kodi. Môžete skúsiť zmeniť kódovanie na rôzne možnosti, ako UTF-8 alebo Windows-1250, a skontrolovať, či sa tým zlepšuje čitateľnosť titulkov.
  3. Synchronizujte titulky: Ak sú titulky nesynchronizované s videom, môžete ich manuálne synchronizovať v aplikácii Kodi. Počas prehrávania videa môžete použiť ovládače pre posun titulkov dopredu alebo dozadu, aby ste dosiahli správnu synchronizáciu s obrazom.
  4. Skontrolujte nastavenia časovania titulkov: V nastaveniach aplikácie Kodi si overte, či sú správne nastavené parametre časovania titulkov. Môžete skúsiť zmeniť hodnoty oneskorenia alebo predstihu titulkov, aby ste dosiahli lepšiu synchronizáciu.
  5. Aktualizujte aplikáciu Kodi a doplnky: Uistite sa, že máte najnovšiu verziu aplikácie Kodi a všetkých nainštalovaných doplnkov. Aktualizácie môžu obsahovať opravy chýb a vylepšenia týkajúce sa titulkov a zvuku.
  6. Skontrolujte zdroj videa a titulkov: Ak sú problémy so zvukom a titulkami prítomné iba pri niektorých videách, skontrolujte zdroj týchto súborov. Môže sa jednať o problém s samotným videom alebo súborom titulkov.
  7. Vymažte vyrovnávaciu pamäť a dáta aplikácie Kodi: V nastaveniach aplikácie Kodi môžete vymazať vyrovnávaciu pamäť a dáta. Tým sa odstránia dočasné súbory, ktoré by mohli ovplyvňovať prehrávanie videa a titulky.

Chyby spojené s pripojením a sieťovými nastaveniami

Ak sa vám nedarí pristupovať k médiám uloženým na externých zariadeniach, ako napríklad USB kľúčoch alebo sieťových úložiskách, skontrolujte, či sú tieto zariadenia správne pripojené a dostupné v operačnom systéme. Tiež si overte, či má aplikácia Kodi oprávnenie pristupovať k týmto zariadeniam. Inchyba “dependency error”

Problémy s pripojením na internet

Nie je nič horšie ako chcieť si pustiť svoje obľúbené seriály a zistiť, že nemáte pripojenie na internet. Počkajte, overte, či je váš router pripojený a skontrolujte, či máte správne zadané pripojenie WiFi. Ak už ste sa ubezpečili, že všetko je v poriadku a stále nemáte pripojenie, skúste reštartovať svoj router a znovu sa pripojiť.

Chyby s médiami na sieťových zariadeniach

Ak máte problémy s prehrávaním médií z vašich sieťových zariadení, skontrolujte, či sú zariadenia pripojené do siete a majú správne zdieľané súbory. Skúste tiež vymeniť sieťový kábel alebo použiť iný port na routeri, môže to pomôcť vyriešiť prípadné problémy so sieťovým pripojením.

Nastavenie sieťových parametrov v Kodi

Keď máte problémy so sieťou v aplikácii Kodi, môže byť nevyhnutné nastaviť niektoré sieťové parametre. Prejdite do nastavení a skontrolujte, či máte správne zadané IP adresy pre pripojenie k sieti, DNS nastavenia a iné súvisiace parametre. Ak si nie ste istí, môžete sa obrátiť na poskytovateľa internetových služieb alebo vyhľadať online návody pre správne nastavenie sieťových parametrov v Kodi.

Blokovanie obsahu z internetu na základe geografickej polohy.

Je dôležité si uvedomiť, že získavanie prístupu k blokovanému obsahu v doplnkoch Kodi, ktorý je nelegálny alebo porušuje autorské práva, je nezákonné a neetické. Odporúčam dodržiavať autorské práva a používať iba legálne obsahové zdroje a doplnky v aplikácii Kodi.

Ak však hovoríme o prístupe k obsahu, ktorý je z niektorých dôvodov blokovaný v konkrétnej krajine alebo regióne, existujú niektoré spôsoby, ako sa s tým vyrovnať. Tu je niekoľko možností:

VPN (Virtual Private Network): Použitie VPN môže umožniť prístup k obsahu, ktorý je blokovaný vo vašej krajine. VPN vytvára súkromnú a zašifrovanú sieť, ktorá vám umožňuje spojiť sa so serverom v inej lokalite. Tým sa môžete prepojiť s internetom cez tento server a získať prístup k obsahu, ktorý je pre vás inak nedostupný. Existuje mnoho poskytovateľov VPN služieb, ktoré môžete použiť.

Získajte prístup k väčšiemu obsahu a chráňte svoje súkromie.

Pripojte sa k internetu anonymne,schovajte svoju verejnú IP adresu a šifrujte prenášane údaje.

Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako získať prístup k ďalšiemu obsahu a zároveň zabezpečiť používanie KODI. Tu sú základné vlastnosti VPN:

Moja IP adresa

Informácie o vašom pripojení k internetu:

IP adresa:

Mesto:

Štát:

Operačný systém:

ISP:

Schovajte svoju IP adresu a chráňte dôležité údaje pri streamovaní obsahu a surfovaní po internete.

  • Získajte prístup k ďalšiemu obsahu – Väčšina doplnkov KODI sprístupňuje iba obsah na streamovanie z obmedzeného počtu krajín. Jediný spôsob ako obísť takéto geografické obmedzenia je zmena IP adresy pomocou služby VPN. Otvorte všetky doplnky KODI a streamujte všetok obsah knižnic pomocou VPN.
  • Vyhnite sa rizikám používania nelegálnych doplnkov – Množstvo doplnkov tretích strán sťahuje obsah z nelegálnych zdrojov,čo by vás mohlo dostať do právnych problémov. Okrem pirátského obsahu niektoré doplnky obsahujú nebezpečný malware. Ak chcete zabrániť ostatným v sledovaniu používajte VPN sieť,ktorá skryje všetko čo robíte v KODI a na internete. Pripojte sa na internet anonymne.
  • Zabraňte sledovaniu zo strany poskytovateľa pripojenia k internetu – Ak poskytovateľ internetových služieb uvidí že používate KODI,môže obmedziť vašu internetovú linku. Ak zisti že používate nelegálne doplnky môže vás upozorniť na porušenie autorských práv. Vyhnite sa týmto obmedzeniam šifrovaním prenášaných údajov pomocou VPN,aby nikto nemohol sledovať vaše online aktivity.

Existuje veľké množstvo VPN,no nie každá je vhodná pre KODI a stream ovanie. Potrebujete takú VPN,ktorá odblokuje akýkoľvek doplnok KODI a zároveň ochráni vaše digitálne súkromie.

Po otestovaní viacerých služieb VPN odporúčam najlepšiu NORD VPN,ktorá je lídrom na poli vývoja bezpečnostných aplikácií. Ako lacnejšiu alternativu odporúčam PURE VPN,ktorá nijak nezaostáva za prvou službou. Obidve služby VPN sú vhodné pre KODI,kladú veľký dôraz na súkromie používateľa a sú úplne legálnymi službami vo väčšine krajin sveta.

Vyskúšajte VPN bez rizika. Ak nebudete zo službou spokojný,môžete do 30 dní požiadať o vrátenie peňazí.

Proxy server: Podobne ako VPN, proxy server môže slúžiť na prepojenie vás s internetom cez server v inej lokalite. Pomocou proxy servera môžete získať prístup k blokovanému obsahu tým, že vám poskytne inú IP adresu a umožní prechádzanie cez obmedzenia.


Riešenie častých chýb v aplikácii Kodi: tipy a triky

Aktualizácia aplikácie Kodi a chyba “dependency error”

Ak sa vám zobrazuje chybové hlásenie “dependency error” pri spustení Kodi, je pravdepodobné, že máte zastaralé doplnky alebo repozitáre. Aktualizujte si aplikáciu Kodi na najnovšiu verziu a skúste odstrániť a znovu nainštalovať problémové doplnky a repozitáre. Môže sa tiež hodiť vyčistiť vyrovnávaciu pamäť a obnoviť nastavenia na predvolené hodnoty.

Vymazanie vyrovnávacej pamäte a obnovenie nastavení

Ak máte problémy s prehrávaním médií alebo sa vám aplikácia Kodi často seká, skúste vyčistiť vyrovnávaciu pamäť. Choďte do nastavení a vyhľadajte možnosť “Clear cache” alebo “Vymazať vyrovnávaciu pamäť”. Taktiež môžete obnoviť nastavenia na predvolené hodnoty a znova si ich prispôsobiť podľa svojich preferencií.

Odstránenie nekompatibilných doplnkov a repozitárov

Ak vám aplikácia Kodi spôsobuje problémy, súčasným problémom môžu byť nekompatibilné doplnky alebo repozitáre. Skúste odinštalovať a znovu nainštalovať problémové doplnky a repozitáre alebo ich nahraďte inými, ktoré sú kompatibilné so súčasnou verziou aplikácie Kodi.

Nastavenie správnej časovej zóny

Chyby spojené so zobrazením času a časovou zónou môžu ovplyvniť synchronizáciu prehrávaných médií. Skontrolujte, či máte správne nastavený čas a časovú zónu vo svojom zariadení. Ak sa čas v aplikácii Kodi nekorektne zobrazuje, môžete to skúsiť opraviť nastavením správnej časovej zóny.


Záver: Zabezpečenie stabilnej a bezchybnej prevádzky aplikácie Kodi

V článku sme sa venovali najčastejším chybám, ktoré sa môžu vyskytnúť v aplikácii Kodi a poskytli sme rôzne riešenia a tipy na ich opravenie. Je dôležité si uvedomiť, že chyby v aplikácii Kodi nie sú nevyhnutne nezabudnuteľným problémom, ale s primeraným pochopením a správnymi krokmi ich možno efektívne vyriešiť. S týmito informáciami by ste mali byť schopní zabezpečiť stabilnú a bezchybnú prevádzku aplikácie Kodi na vašom zariadení. Pamätajte si, že aj keď sa chyby vyskytnú, existuje komunita a dostupné online zdroje.


Časté otázky a odpovede týkajúce sa chýb v aplikácii Kodi

1. Ako môžem vyriešiť chyby spojené s prehrávaním médií v Kodi?

Ak sa vyskytujú problémy s prehrávaním médií v aplikácii Kodi, skúste najprv skontrolovať, či sú správne nainštalované potrebné kodeky. Tiež môžete skúsiť zmeniť nastavenia prehrávača, ako je hardvérové dekódovanie alebo použitie iného prehrávača. Ak problém pretrváva, aktualizujte aplikáciu na najnovšiu verziu a skúste znovu.

2. Ako môžem opraviť problémy s inštaláciou doplnkov v Kodi?

Ak máte problémy s inštaláciou doplnkov v aplikácii Kodi, skontrolujte, či máte správne nastavené repozitáre a či je váš internetový pripojenie stabilné. Tiež uistite sa, že doplnok, ktorý sa snažíte inštalovať, je kompatibilný s vašou verziou Kodi. Ak problém pretrváva, skúste vymazať vyrovnávaciu pamäť a dáta aplikácie Kodi a potom ju znovu nainštalovať.

3. Aké sú najlepšie postupy pri riešení chýb spojených s pripojením a sieťovými nastaveniami?

Keď sa vyskytnú problémy s pripojením a sieťovými nastaveniami v aplikácii Kodi, skontrolujte, či je vaše zariadenie pripojené k internetu a či sú sieťové nastavenia správne nastavené. Skúste obnoviť pripojenie k sieti alebo skontrolovať, či iné aplikácie na vašom zariadení majú podobné problémy. Ak problém pretrváva, skúste resetovať sieťové nastavenia zariadenia a skúste znovu.

4.5/5 - (16 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

📃 OBSAH PRÍSPEVKU 📃

Index