Top 7 najlepších streamovacích zariadení pre KODI.


KODI, predtým známy ako XBMC (Xbox Media Center), je výkonný a všestranný softvér na prehrávanie médií s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý používateľom umožňuje streamovať a prehrávať rôzny mediálny obsah na rôznych zariadeniach. Na zlepšenie zážitku zo streamovania je nevyhnutné spárovať KODI a spoľahlivé streamovacie zariadenie.

V tomto článku preskúmame 7 najlepších streamovacích zariadení pre KODI, preskúmame ich funkcie, výkon, používateľskú skúsenosť a poskytneme hĺbkové porovnanie, ktoré vám pomôže urobiť informované rozhodnutie. Či už ste filmový nadšenec, fanúšik televíznych relácií alebo milovník hudby, nájdenie toho správneho streamovacieho zariadenia môže výrazne umocniť váš zážitok zo zábavy s KODI.


📃 OBSAH PRÍSPEVKU 📃

1. Úvod do KODI a streamovacích zariadení

1.1 Čo je KODI?

KODI, zjednodušene povedané, je ako centrum digitálnej zábavy, ktoré vám umožňuje streamovať a pristupovať k rôznym mediálnym obsahom. Ide o všestranný softvér s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý môže bežať na viacerých operačných systémoch vrátane Android,Windows, Mac, Linux a dokonca aj na zariadeniach ako Raspberry Pi.

1.2 Pochopenie streamovacích zariadení

Na druhej strane streamovacie zariadenia sú hardvérové ​​komponenty, vďaka ktorým KODI skutočne zažiari. Tieto zariadenia sú špeciálne navrhnuté tak, aby optimalizovali zážitok zo streamovania pripojením k televízoru alebo monitoru. Či už ide o vyhradený streaming box, stick alebo mini PC, tieto zariadenia fungujú ako most medzi vaším softvérom KODI a televízorom, čo vám umožní vychutnať si obľúbené relácie a filmy na väčšej obrazovke.


2. Faktory, ktoré treba zvážiť pri výbere streamovacieho zariadenia pre KODI

2.1 Kompatibilita s KODI

Pred nákupom akéhokoľvek streamovacieho zariadenia sa uistite, že je kompatibilné s KODI. Zatiaľ čo väčšina populárnych zariadení podporuje KODI, vždy je dobré to skontrolovať, aby ste sa vyhli problémom s kompatibilitou.

2.2 Výkon spracovania a špecifikácie hardvéru

Nikto nemá rád pomalý zážitok zo streamovania. Hľadajte zariadenie s výkonným procesorom a dostatočnou pamäťou RAM, aby ste zaistili plynulé streamovanie a multitasking. Nechceli by ste, aby vaše zariadenie zamrzlo priamo uprostred vášho obľúbeného predstavenia, však?

2.3 Možnosti pripojenia

Zvážte rôzne možnosti pripojenia dostupné na streamovacom zariadení. Má možnosti Wi-Fi? Existuje ethernetový port pre stabilné káblové pripojenie? Tiež skontrolujte, či má porty USB, výstup HDMI a akékoľvek ďalšie pripojenia, ktoré budete potrebovať.

2.4 Úložná kapacita a rozšíriteľnosť

Pozrite sa, koľko úložného priestoru ponúka zariadenie. Toto je obzvlášť dôležité, ak plánujete lokálne ukladať mediálne súbory. Okrem toho skontrolujte, či zariadenie podporuje možnosti rozšírenia úložiska, ako sú jednotky USB alebo karty microSD.

2.5 Úvahy o nákladoch a rozpočte

V neposlednom rade sledujte svoj rozpočet. Ceny za zariadenia na streamovanie sa môžu výrazne líšiť, takže sa uistite, že nebudete míňať peniaze za funkcie, ktoré možno nepotrebujete. Zvážte svoje požiadavky a nájdite miesto, kde sa stretáva funkčnosť a cena.


3. Top 7 streamovacích zariadení pre KODI: Vlastnosti a možnosti

3.1 Streamovacie zariadenie 1: NVIDIA SHIELD TV PRO

Ak ste fanúšikom domácej zábavy, potom ste o NVIDIA SHIELD TV Pro nepochybne počuli. Toto výkonné streamovacie zariadenie je dokonalým multimediálnym zariadením, poskytovanie neuveriteľnej škály možností streamovania pre televíziu, filmy, hudbu a ďalšie. Či už sledujete film, hráte pohlcujúcu hru alebo streamujete svoju obľúbenú show, SHIELD TV Pro ponúka jedinečný zážitok zo zábavy.

Pre začiatočníkov je SHIELD TV Pro schopný streamovať obsah 4K HDR zo streamovacích služieb ako Netflix, Amazon Prime Video a YouTube. Vďaka svojej technológii zvyšovania AI môže dokonca aktualizovať váš aktuálny obsah na takmer 4K kvalitu. A ak ste hráč, oceníte kompatibilitu zariadenia s GeForce Now, čo vám umožní prístup do knižnice špičkových hier v kvalite PC. Či už hráte hru alebo streamujete film, môžete využiť aj pokročilé možnosti zvuku zariadenia vrátane podpory Dolby Atmos a Dolby Vision. Vďaka svojej schopnosti dekódovať priestorový zvuk 7.1 a 5.1 môžete zažiť hry a filmy ako nikdy predtým.

SHIELD TV Pro ponúka aj ďalšie skvelé funkcie, ako napríklad vstavaný Chromecast a technológia Google Assistant, ktorá vám umožňuje ovládať zariadenie pomocou hlasových povelov. Ďalej podporuje Dolby Digital Plus a ponúka vynikajúcu reprodukciu priestorového zvuku. Vďaka diaľkovému ovládaniu môžete zariadenie ľahko ovládať z pohodlia pohovky.

SHIELD TV Pro je dokonalé multimediálne zariadenie, ktoré vám poskytuje prístup k nekonečnému obsahu zo streamovacích služieb a herných zážitkov v kvalite PC. Či už ste filmový nadšenec, hardcore hráč alebo len milujete zábavu všeobecne, NVIDIA SHIELD TV Pro ponúka perfektné riešenie pre všetky vaše potreby zábavy.

NVIDIA SHIELD TV PRO (2019) Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.2 Streamovacie zariadenie 2: Amazon Fire TV Stick 4K MAX

Ak sa chystáte vziať svoju zábavu na ďalšiu úroveň, potom neexistuje lepší spôsob, ako to urobiť s Amazon Fire TV Stick 4K MAX. Toto streamovacie zariadenie ponúka neuveriteľný zážitok zo zábavy, ktorý kombinuje 4K Ultra High Definition s HDR ( High Dynamic Range ) podporu pre bezkonkurenčnú úroveň zvýšenej kvality obrazu. Vďaka pôsobivému výberu streamovaných aplikácií a hier si môžete vychutnať všetky svoje obľúbené filmy, predstavenia a hry v ohromujúcom rozlíšení 4K, dokonalom streamovacom zariadení pre váš systém domácej zábavy.

Streamovacie zariadenie Fire TV Stick 4K MAX je dodávaný s štvorjadrovým procesorom 2,3 GHz a úložným priestorom 8 GB, čo vám poskytuje dostatok energie na zvládnutie najpokročilejších streamovacích úloh, ako je streamovanie videa s vysokým rozlíšením, rýchle načítanie streamovaného obsahu a plynulé prehrávanie hier. Môžete si užiť široký výber filmov, televíznych relácií, hudby a hier, z ktorých si môžete vybrať, s predplatnými službami, ako sú Amazon Prime Video, Netflix, Hulu a ďalšie. Navyše máte prístup k hlasovému asistentovi Alexa pomocou integrovaného diaľkového ovládača, ktorý vám umožní ovládať vaše zariadenie a ďalšie kompatibilné 4K zariadenia iba hlasom.

Okrem všetkých týchto funkcií obsahuje Amazon Fire TV Stick 4K MAX podporu aj pre Dolby Atmos, ktorá vám poskytuje pohlcujúci priestorový zvuk. S podporou všetkých hlavných zvukových formátov si môžete vychutnať krištáľovo čistú kvalitu zvuku s vaším obľúbeným zvukovým obsahom. Zariadenie je tiež vybavené výkonným pripojením Wi-Fi a podporou s dvoma pásmami, ktorá zaisťuje, že vaše streamovanie bude bez oneskorenia a váš streaming bude neprerušený. Navyše pomocou aplikácie Alexa môžete dokonca rozšíriť funkčnosť a možnosti zariadenia na ďalšie kompatibilné zariadenia, čo vám umožní synchronizovať obsah a pozerať sa naň odkiaľkoľvek vo vašej domácnosti.

Celkovo je Amazon Fire TV Stick 4K MAX skvelým streamingovým zariadením, ktoré vám a vašej rodine poskytne úžasný zážitok zo zábavy. Vďaka svojej 4K Ultra High Definition a HDR podpore si môžete vychutnať úžasné vizuály, výkonnú kvalitu zvuku s formátmi zvuku, ako je Dolby Atmos, a integrácia Alexa, ktorá vám poskytne nekonečné možnosti a zjednoduší ovládanie vašej zábavy. Je to ideálne zariadenie pre tých, ktorí chcú upgradovať svoj systém domácej zábavy, a určite stojí za zváženie.

Amazon Fire TV Stick 4K Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.3 Streamovacie zariadenie 3: Nokia Streaming Box 8010

Nokia oznámila spustenie svojej novej streamingovej skrinky Nokia Streaming Box 8010. Toto zariadenie je ideálne pre každého, kto hľadá plynulý spôsob, ako získať prístup k svojim obľúbeným televíznym programom, filmom a ďalším.

Nokia Streaming Box 8010 ponúka používateľom prístup k širokej škále streamovacích služieb vrátane Netflix, Hulu, YouTube a ďalších. To uľahčuje prístup k vašim obľúbeným reláciám a filmom bez ohľadu na to, kde sa nachádzate. Okrem streamovacích služieb ponúka Nokia Streaming Box 8010 používateľom aj prístup k živej televízii. Vďaka živej televízii môžu používatelia sledovať správy, šport a ďalšie programy, ktoré vysielajú na svojich obľúbených kanáloch.

Zariadenie je malé a prenosné, čo uľahčuje prechod z jedného miesta na druhé. Dodáva sa tiež s diaľkovým ovládaním, aby používatelia mohli pohodlne navigovať svoje možnosti streamovania. Okrem toho má zariadenie intuitívne rozhranie, ktoré uľahčuje jeho používanie aj pre začiatočníkov.

Celkovo je Nokia Streaming Box 8010 pohodlným a cenovo dostupným spôsobom prístupu k rade streamovacích služieb. Vďaka prístupu k rôznym programom môžu používatelia ľahko nájsť obsah, ktorý si užívajú, z pohodlia svojho domova. Či už chcete zostať v obraze svojich obľúbených relácií aktuálny, alebo si len chcete pozerať nejaké filmy a televíziu na cestách, Nokia Streaming Box 8010 určite vyhovuje vašim potrebám.

Nokia Streaming Box 8010 Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.4 Streamovacie zariadenie 4: Homatics Box 4K R Plus

Homatic’s Box 4K R Plus je veľmi výkonné zariadenie na streamovanie. Umožňuje používateľom streamovať filmy, televízne programy, hudbu a ďalšie médiá v kvalite 4K Ultra HD. Toto zariadenie sa dá tiež použiť na prístup k streamovacim službám, ako sú Netflix, Amazon Prime a Hulu. Box 4K R Plus je jedným z najpokročilejších streamovacích zariadení na trhu a je to skvelý spôsob, ako inovovať systém domácej zábavy.

Samotný box je veľmi dobre navrhnutý a vyzerá skvele v akejkoľvek zábavnej oblasti. Dodáva sa s elegantným a moderným diaľkovým ovládaním, vďaka čomu je veľmi ľahké prechádzať ponukami a nájsť obsah. Nastavenie je jednoduché a nastavenie trvá iba niekoľko minút a je pripravené na spustenie streamovania.

Jednou z najlepších funkcií tohto zariadenia sú jeho funkcie 4K Ultra HD. Môžete sledovať filmy a televízne programy v kvalite 4K a obrázok je neuveriteľne ostrý a jasný. A pretože zariadenie podporuje HDR ( High Dynamic Range ), získate skvelý farebný kontrast a živé farby.

Zariadenie tiež podporuje zvuk Dolby Atmos. Získate tak zážitok z priestorového zvuku, vďaka ktorému sú filmy a televízne programy ešte pohlcujúcejšie. A pretože je zariadenie vybavené ethernetovým portom, môžete ho pripojiť k domácej sieti pre rýchlejšie streamovanie.

Box 4K R Plus má tiež skvelé funkcie pre hráčov. Pomocou tohto zariadenia môžete hrať hry v 4K HDR a využívať prístup k najnovším titulom vo svete hier.

Celkovo vzaté, Homatics Box 4K R Plus je skvelé streamovacie zariadenie, ktoré je vybavené funkciami. Je tiež ideálny pre tých, ktorí hľadajú upgrade nastavenia domácej zábavy. Nielen, že ponúka kvalitu 4K Ultra HD, ale má aj herné funkcie novej generácie a možnosti streamovania. Takže ak hľadáte pokročilé streamovacie zariadenie, ktoré dokáže všetko, Box 4K R Plus rozhodne stojí za zváženie.

Homatics Box R Plus Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.5 Streamovacie zariadenie 5: Xiaomi Mi Tv Box S

Nedávno spoločnosť Xiaomi vydala svoje najnovšie zariadenie Xiaomi Mi Tv Box S. Táto malá skrinka má v rámci svojej skromnej veľkosti veľa energie a určite spôsobí revolúciu v tom, ako sledujeme zábavu.

Najpôsobivejšou vlastnosťou modelu Xiaomi Mi Tv Box S sú jeho možnosti prehrávania 4K. Má displej HDR 10, ktorý zaisťuje optimálny zážitok zo sledovania. To znamená, že všetko, čo sledujete, bude vyzerať lepšie s vylepšenými farbami a neuveriteľnými detailmi. Pri takom vysokokvalitnom displeji je zaručené, že získate divadelný zážitok priamo v obývacej izbe.

Okrem prehrávania 4K je krabica kompatibilná aj so zvukom Dolby a DTS, ktorý poskytuje používateľom pohlcujúci zážitok s kvalitným zvukom. Vďaka pokročilému dekódovaniu DTS-HD znejú všetky filmy, predstavenia, šport a hudba skvele bez toho, aby museli investovať do samostatného zvukového zariadenia.

Pokiaľ ide o pripojenie, toto pole má rôzne možnosti. Zahŕňa dvojpásmové pripojenie Wi-Fi, Bluetooth, port USB, port HDMI a port SPDIF. Vďaka tomu je neuveriteľne ľahké pripojiť sa k rôznym iným zariadeniam. Môžete tiež využiť funkcie Miracast a Airplay na bezdrôtové zdieľanie médií z kompatibilných zariadení.

Xiaomi Mi Tv Box S má tiež prístup do obchodu Play Store, čo znamená, že si môžete stiahnuť a nainštalovať rôzne aplikácie. Použitie zariadenia je tiež veľmi jednoduché s čistým a intuitívnym rozhraním. Na veľkej obrazovke vyzerá všetko skvele a ľahko sa naviguje.

Tento box je určite nevyhnutnosťou pre každého, kto chce vylepšiť svoj televízny zážitok. Vďaka 4K displeju, skvelým zvukom a veľkým možnostiam pripojenia je ideálnou voľbou na transformáciu spôsobu sledovania zábavy.

Xiaomi Mi Tv Box S Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.6 Streamovacie zariadenie 6: Tesla MediaBox XA400

Streamovacie zariadenie Tesla MediaBox XA400 je vzrušujúca nová zábavná skrinka, ktorá búrkou berie svet. Kombinuje špičkovú technológiu s elegantným dizajnom, ktorý určite otočí hlavy. Tesla MediaBox XA400 má všetky funkcie, ktoré potrebujete v streamingovom mediálnom boxe.

MediaBox XA400 je mediálne centrum so systémom Android, ktoré sa pripája k televízoru prostredníctvom HDMI. Je vybavený štvorjadrovým procesorom Cortex-A9, 1 GB RAM a 16 GB interného úložiska. Na zadnej strane zariadenia nájdete štyri porty USB na pripojenie externého úložiska a ďalšie.

MediaBox XA400 sa výrazne zameriava na streamovanie médií. Podporuje streamovanie HDMI aj Wi-Fi, takže môžete ľahko streamovať svoje obľúbené filmy a relácie priamo do televízora. Je tiež plne kompatibilný s populárnymi streamingovými službami ako Netflix, Hulu a YouTube.

Okrem streamovacích médií sa MediaBox XA400 môže používať aj ako výkonný hrací automat. Zariadenie je dodávané s piatimi klasickými hrami Xbox 360 a dá sa použiť s hernými systémami iOS a Android.

MediaBox XA400 je ideálnym riešením pre každého, kto hľadá výkonnú a spoľahlivú streamingovú mediálnu skrinku. Vďaka svojmu efektívnemu dizajnu a výkonnému hardvéru je to určite hit s technicky zdatnými spotrebiteľmi. Či už hľadáte streamingovú mediálnu skrinku typu všetko v jednom alebo výkonný hrací automat, zakryl vás Tesla MediaBox XA400.

TESLA MediaBox XA400 Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

3.7 Streamovacie zariadenie 7: Openbox AND-95

Openbox AND-95 je revolučné zariadenie, ktoré má zmeniť spôsob, akým prežívame zábavu. Vďaka svojej špičkovej technológii a inovatívnym funkciám ponúka toto zariadenie úplne novú úroveň pohodlia a všestrannosti.

Preč sú dni boja s viacerými diaľkovými ovládačmi a komplikovanými nastaveniami. Openbox AND-95 zjednodušuje váš zábavný systém spojením všetkých vašich obľúbených streamovacích služieb, káblových kanálov a herných platforiem do jedného elegantného zariadenia. Rozlúčte sa s preplnenými priestormi obývacej izby a privítajte bezproblémový zážitok zo zábavy.

Streamovacie zariadenie Openbox AND-95 je navyše vybavený vstavaným Wi-Fi pripojením, ktoré vám umožní bez námahy pripojiť sa k vašej domácej sieti a pristupovať k online obsahu bez akýchkoľvek problémov. Či už chcete streamovať hudbu z populárnych aplikácií alebo prehliadať sociálne médiá na obrazovke televízora, toto zariadenie poskytuje bezproblémové internetové pripojenie priamo na dosah ruky.

Na záver, Openbox AND-95 je priekopníkom vo svete zábavných zariadení. Jeho pokročilá technológia a užívateľsky prívetivé funkcie z neho robia nevyhnutnosť pre každého, kto chce zlepšiť svoj zážitok z domácej zábavy. Rozlúčte sa s komplikovanými nastaveniami a pozdravte jednoduchosť s Openbox AND-95.

Openbox AND-95 Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

4. Porovnanie výkonu najlepších streamovacích zariadení pre KODI

4.1 Rýchlosť a odozva

Pokiaľ ide o rýchlosť a odozvu, niektoré zariadenia prevyšujú ostatné. Hľadajte zariadenia, ktoré ponúkajú rýchly výkon, rýchle časy načítania a hladkú navigáciu v rozhraní KODI.

4.2 Kvalita videa a zvuku

Streamovanie je o vizuálnom a zvukovom zážitku. Rozhodnite sa pre zariadenia, ktoré podporujú streamovanie videa vo vysokom rozlíšení, ako je 4K – HDR, a tiež poskytujú vynikajúci zvukový výstup pre pohlcujúci filmový zážitok.

4.3 Podpora rôznych formátov streamovania

Rôzne streamovacie služby používajú rôzne formáty. Uistite sa, že zariadenie, ktoré si vyberiete, podporuje formáty, ktoré bežne používate, aby vám neušiel žiadny obľúbený obsah.

4.4 Stabilita a spoľahlivosť

Nikto nechce, aby sa jeho streamovacie zariadenie zrútilo alebo zamrzlo uprostred napínavej scény. Hľadajte zariadenia, ktoré sú známe svojou stabilitou a spoľahlivosťou, aby ste si mohli užívať nerušené streamovanie. Pamätajte, že perfektné streamovacie zariadenie pre KODI je také, ktoré vyhovuje vašim špecifickým potrebám a preferenciám. Nájdite si chvíľku na vyhodnotenie svojich požiadaviek a vyberte si zariadenie, ktoré oživí vaše sny o streamovaní médií!

Android Box

5. Používateľská skúsenosť a rozhranie špičkových streamovacích zariadení pre KODI

5.1 Intuitívna navigácia a užívateľsky prívetivé rozhranie

Pokiaľ ide o streamovacie zariadenia pre KODI, kľúčom je užívateľsky prívetivé rozhranie. Nikto nechce stráviť hodiny zisťovaním, ako sa pohybovať v ponukách a podponukách, len aby našiel svoju obľúbenú reláciu. Najlepšie streamovacie zariadenia na dnešnom trhu ponúkajú intuitívnu navigáciu, ktorú ocení aj vaša technologicky zdatná babička. Či už ste technicky zdatný čarodejník alebo základný používateľ, nezostanete bez toho, aby ste sa zmätene škrabali na hlave.

5.2 Prispôsobiteľnosť a podpora doplnkov

Jednou z fantastických vecí na KODI je jeho všestrannosť a najlepšie streamovacie zariadenia pre KODI to naplno využívajú. Umožňujú vám prispôsobiť si svoje prostredie inštaláciou rôznych doplnkov, ktoré vám umožnia prístup k širokému spektru obsahu. Od filmov a televíznych relácií po živé športy a hudbu, je tu doplnok pre každý vkus. Ak teda patríte k tým typom ľudí, ktorí chcú zo svojho streamovacieho zariadenia urobiť multimediálnu veľmoc, hľadajte zariadenie, ktoré plne podporuje doplnky a umožní vám prispôsobiť si nastavenie.

5.3 Možnosti diaľkového ovládania pre streamovacie zariadenie

Priznajme si to – všetci máme radi dobré diaľkové ovládanie, najlepšie také, ktoré sa nestratí v pohovkách. Najlepšie streamovacie zariadenia pre KODI prichádzajú s niekoľkými možnosťami diaľkového ovládania, takže si môžete nájsť to, ktoré vyhovuje vašim preferenciám. Či už ste tradicionalista, ktorý miluje fyzické tlačidlá, alebo niekto, kto uprednostňuje elegantný touchpad, je tu pre vás diaľkové ovládanie.

5.4 Hlasové ovládanie a integrácia inteligentného asistenta

Ak vás už nebaví hrabať sa v džungli s diaľkovým ovládaním, nezúfajte! Niektoré z najlepších streamovacích zariadení teraz ponúkajú hlasové ovládanie a integráciu inteligentného asistenta. Pomocou jednoduchého hlasového príkazu môžete vyhľadať svoje obľúbené filmy, prehrať chytľavú tematickú skladbu televíznej relácie alebo dokonca stlmiť svetlá a vytvoriť tak dokonalú atmosféru pre váš filmový večer. Je to ako mať svojho vlastného osobného asistenta, ibaže vám neukradne občerstvenie.


6. Výhody a nevýhody špičkových streamovacích zariadení pre KODI

6.1 Streamovacie zariadenie 1: Výhody a nevýhody

Zariadenie 1, – „NVIDIA SHIELD TV PRO“, má elegantný dizajn, vďaka ktorému bude vaša obývačka vyzerať ako z futuristického filmu. Ponúka bleskurýchly výkon, vďaka čomu je ukladanie do vyrovnávacej pamäte minulosťou. Nevýhoda? Cena môže spôsobiť, že váš bankový účet sa trochu zrúti, ale hej, nemôžete určiť cenu za bezproblémové streamovanie a hranie hier.

Výhody NVIDIA SHIELD TV PRO sú vysoká výkonnosť, podpora 4K HDR a Dolby Vision, rozšírené hlasové ovládanie, možnosť streamovania hier z cloudovej služby GeForce Now a možnosť použitia ako húb pre šikovný domov.

Nevýhody zahŕňajú vyššiu cenu ako pri niektorých konkurenčných zariadeniach, obmedzenú podporu aplikácií a nutnosť pripojenia k internetu.

Aktuálna cena NVIDIA SHIELD TV PRO (2019) v slovenských e-shopoch: € – € (Zdroj: Heureka.sk, )

6.2 Streamovacie zariadenie 2: Výhody a nevýhody

Zariadenie 2, alias „Amazon Fire TV Stick 4K MAX“, je cenovo výhodná voľba pre všetkých vašich streamerov. Amazon Fire TV Stick 4K MAX je streamovacie zariadenie, ktoré podporuje streamovanie 4K Ultra HD, Dolby Vision, HDR a HDR10+. Dodáva sa s rýchlejším procesorom ako predchádzajúci model a hlasovým diaľkovým ovládačom Alexa, ktorý obsahuje špeciálne tlačidlá napájania, hlasitosti a stlmenia. Vďaka prístupu k tisíckam aplikácií a kanálov, ako sú Netflix, Hulu a Prime Video, si používatelia môžu vychutnať filmy, relácie, živé televízne vysielanie a šport. Zariadenie tiež umožňuje používateľom počúvať hudbu, ovládať inteligentné domáce zariadenia a uskutočňovať videohovory pomocou kompatibilného fotoaparátu.

Výhody Amazon Fire TV Stick 4K MAX:
– Podpora 4K a HDR streamingu
– Hlasové ovládanie s podporou Amazon Alexy
– Rýchle načítanie a plynulý chod
– Veľký výber aplikácií a streamovacích služieb
– Dodávaný s novým diaľkovým ovládaním s tlačidlami pre jednoduchý prístup k službám a funkciám

Nevýhody Amazon Fire TV Stick 4K MAX:
– Môže byť drahšie ako niektoré iné streamovacie zariadenia v cenovej kategórii
– Má obmedzenia vo výbere aplikácií, najmä v krajinách, kde Amazon nie je tak rozšírený
– Potrebuje pripojenie k Wi-Fi alebo káblovému internetu, čo môže byť problém v oblastiach s nestabilným pripojením k internetu.

Amazon Fire TV Stick 4K MAX
Aktuálna cena Amazon Fire TV Stick 4K v slovenských e-shopoch: € – € (Zdroj: Heureka.sk, )

6.3 Streamovacie zariadenie 3: Výhody a nevýhody

Zariadenie 3, láskyplne známe ako „Nokia Streaming Box 8010“, spája výkon a cenovú dostupnosť do jedného elegantného balíka. S cenovkou, ktorá vás nezničí, a svižnou navigáciou ide o silného konkurenta.

Výhody Nokia Streaming Box 8010 spočívajú v jeho schopnosti streamovať obsah vo vysokej kvalite, s podporou 4K a HDR. Vďaka predinštalovaným aplikáciám ako Netflix, YouTube a HBO GO je možné ľahko pristupovať k obľúbenému obsahu. Bluetooth a Wi-Fi pripojenie umožňujú jednoduché streamovanie zo zariadení tretích strán. Hlasové ovládanie a univerzálny ovládač sú ďalšie praktické funkcie.

Nevýhody? Niektorí používatelia hlásili občasné problémy s kompatibilitou s určitými doplnkami. Niektoré užívateľské recenzie tiež uvádzajú, že zariadenie môže byť pomalšie v porovnaní s inými streamingovými prehrávačmi alebo mať obmedzené možnosti konfigurácie. Ale nebojte sa, riešenie problémov je súčasťou streamovacieho dobrodružstva, však?

Nokia Streaming Box 8010
Aktuálna cena Nokia Streaming Box 8010 v slovenských e-shopoch: € – € (Zdroj: Heureka.sk, )

Teraz, keď sme pokryli používateľskú skúsenosť, rozhranie a výhody a nevýhody týchto špičkových streamovacích zariadení pre KODI, je čas rozhodnúť sa, ktoré z nich najlepšie vyhovuje vašim potrebám. Príjemné streamovanie, priatelia! A pamätajte, že kvalitná VPN je voliteľná, ale vysoko odporúčaná.


7. Záver: Výber najlepšieho streamovacieho zariadenia pre KODI

Po vyhodnotení 7 najlepších streamovacích zariadení pre KODI je zrejmé, že existuje niekoľko vynikajúcich možností na zlepšenie vášho zážitku zo streamovania médií. Každé zariadenie má svoje jedinečné vlastnosti, výkonové možnosti a používateľské rozhrania, ktoré vyhovujú rôznym preferenciám a potrebám.

Pred konečným rozhodnutím zvážte faktory, ako je kompatibilita s KODI, výpočtový výkon, možnosti pripojenia a rozpočet. V konečnom dôsledku bude najlepšie streamovacie zariadenie pre KODI závisieť od vašich špecifických požiadaviek a priorít. Výberom jedného z týchto špičkových zariadení môžete odomknúť svet možností zábavy a vychutnať si bezproblémové streamovanie vášho obľúbeného mediálneho obsahu s KODI.

Ak ešte stále váhate a neste rozhodnutý ,prečítajte si aj článok Android TV box pre hry,multimédia a KODI.


8. Nakoniec jedna špecialita pre IT odborníkov a špecialistov.

Raspberry Pi Pozor,nie je to klasické streamovacie zariadenie!

Ak vás zaujíma elektronika a výpočtová technika určite ste sa už stretli z lacným univerzálnym mini-počítačom veľkosti kreditnej karty určeným na rôzne technické aplikácie.

Raspberry Pi 4 bol vydaný nedávno a je to najnovšia verzia Raspberry Pi. Raspberry Pi je malý jednodoskový počítač, ktorý sa dá použiť na rôzne projekty, od vybudovania domáceho mediálneho centra po vytvorenie robota.

Raspberry Pi 4 je hlavnou aktualizáciou z predchádzajúcej verzie. Je poháňaný procesorom Quad-Core 1,5 Ghz ARM Cortex-A72 a palubnou RAM až do 4 GB. Vďaka tomu je výkonným zariadením pre mnoho aplikácií. Má tiež porty USB 3.0 a HDMI 2.0 na pripojenie k displejom, úložisku a periférnym zariadeniam.

Raspberry Pi 4 má tiež vylepšené pripojenie Wi-Fi a Bluetooth. Vďaka dvojpásmovému Wi-Fi a Bluetooth 5.0 sa používatelia môžu ľahko pripojiť k svojej domácej sieti alebo iným zariadeniam Bluetooth. Vďaka tomu je ideálny pre projekty domácej automatizácie alebo pripojenie k zariadeniam internetu vecí ( IoT ).

Raspberry Pi 4 je tiež schopný 4K video výstupu. Vďaka tomu je vynikajúci pre mediálne projekty, ako je vytvorenie domáceho mediálneho centra alebo streamovanie videa z online služieb. Podporuje tiež H.265, čo znamená, že videá môžu byť kódované v oveľa vyššej kvalite ako predtým.

Celkovo je Raspberry Pi 4 skvelým vylepšením oproti predchádzajúcim verziám. Je výkonnejší, má vylepšené pripojenie Wi-Fi a Bluetooth a je schopný 4K video výstupu. Vďaka tomu je skvelým zariadením pre celý rad projektov, od domácej automatizácie po streamovanie médií.

Raspberry Pi 4 Model B 4GB Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

FAQ

1. Môžem nainštalovať KODI na akékoľvek streamovacie zariadenie?

Áno, KODI je kompatibilný so širokou škálou streamovacích zariadení vrátane obľúbených možností, ako sú Amazon Fire TV, NVIDIA Shield TV a Raspberry Pi. Pred inštaláciou KODI sa však vždy odporúča skontrolovať oficiálnu webovú stránku KODI a dokumentáciu výrobcu zariadenia, aby ste zaistili kompatibilitu.

2. Potrebujem špičkové streamovacie zariadenie na plynulý chod KODI?

Aj keď špičkové streamovacie zariadenie môže poskytnúť plynulejší a plynulejší zážitok z KODI, nie je to vždy potrebné. KODI môže bežať na rôznych zariadeniach s rôznymi hardvérovými špecifikáciami. Je dôležité prispôsobiť výpočtový výkon zariadenia, RAM a úložnú kapacitu vašim špecifickým potrebám streamovania. Zariadenia nižšej kategórie stále dokážu spracovať základné streamovanie médií pomocou KODI, ale môžu mať obmedzenia, pokiaľ ide o určité funkcie alebo doplnky náročné na zdroje.

3. Sú tieto streamovacie zariadenia obmedzené na používanie iba KODI?

Nie, streamovacie zariadenia uvedené v tomto článku nie sú obmedzené na používanie iba KODI. Tieto zariadenia zvyčajne bežia na populárnych operačných systémoch, ako je Android, čo vám umožňuje prístup k širokej škále aplikácií a služieb na streamovanie z obchodov s aplikáciami. To znamená, že na týchto zariadeniach si okrem používania KODI môžete užiť aj ďalšie populárne streamovacie platformy, ako sú Netflix, Hulu, Amazon Prime Video a ďalšie.

4. Môžem používať KODI na svojom smartfóne alebo tablete?

Áno, KODI je k dispozícii aj pre smartfóny a tablety. Dá sa nainštalovať na zariadenia so systémom Android, iOS, Windows a ďalšími podporovanými operačnými systémami. To vám umožní mať KODI na cestách a vychutnať si svoju knižnicu médií alebo streamovať obsah priamo na vašom mobilnom zariadení. Je však dôležité zabezpečiť, aby vaše zariadenie spĺňalo minimálne systémové požiadavky na bezproblémový chod KODI.

5. Potrebujem VPN pri streamovaní filmov prostredníctvom aplikácie KODI?

VPN sa dôrazne odporúča pri streamovaní filmov cez aplikáciu KODI z dôvodov ochrany súkromia a bezpečnosti. Je to preto, že KODI je prehrávač médií s otvoreným zdrojovým kódom, ktorý umožňuje doplnky tretích strán, z ktorých niektoré môžu ponúkať pirátsky obsah. VPN zašifruje váš prenos a skryje vašu IP adresu, čím sťaží poskytovateľom internetových služieb, hackerom a vládnym agentúram sledovanie vašich online aktivít. Okrem toho vám VPN môže pomôcť obísť geoblokovanie a získať prístup k obsahu, ktorý môže byť vo vašom regióne obmedzený. Pri použití KODI na streamovanie filmov je preto vhodné využívať spoľahlivú službu VPN.


Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

📃 OBSAH PRÍSPEVKU 📃

Index