YouTube videá bez reklám prináša Invidious.

Projekt Invidious je open source alternatívny front-end YouTube zameraný na súkromie. Prezerajte si videá YouTube bez reklám a bez obáv z toho,že Google vás sleduje pomocou súborov cookie a JavaScriptu.

Videá môžete prezerať na webových stránkach,v aplikáciach pre stolné počítače, či mobilné zariadenia alebo priamo v KODI pomocou doplnku Invidious.

Tento perfektný KODI doplnok prehráva YouTube videá hneď po nainštalovaní a bez toho,aby ste museli niečo nastavovať,registrovať sa alebo zložito konfigurovať YouTube rozhranie API. Na konci článku je návod na inštaláciu.

Doplnok perfektne funguje na KODI 20 Nexus a KODI 19 Matrix vo všetkých podporovaných zariadeniach.


YouTube bez reklám -Invidious.

YouTube je najväčšia centralizovaná platforma na zdieľanie video-súborov na internete,ktorú od roku 2006 vlastní spoločnosť Google. Väčšina video obsahu na zhliadnutia je úplne zadarmo, ale existujú aj spoplatnené služby. Najväčšie zisky má spoločnosť s predaja reklamy a tak napríklad v roku 2019 sa tržby z reklamy YouTube vyšplhali na neuveriteľných 15 miliárd dolárov – zdroj Wikipédia.

Invidious je YouTube bez reklám a bez sledovania vašich online aktivít spoločnosťou Google.

Je to video-platforma zameraná na súkromie, ktorá nesleduje vaše aktivity a zabraňuje tomu,aby sa k službe YouTube a spoločnosti Google dostali akékoľvek informácie o používateľovi.

Invidious je alternatívnym front-endom k YouTube, ktorý nepoužíva oficiálne rozhranie YouTube API, ale namiesto toho analyzuje zdrojový kód webstránky YouTube. Pomocou takejto analýzy webu získava informácie a iné dáta,potrebné na bezpečné prehranie videa.

Kód projektu je napísaný v programovacom jazyku Crystal, používa PostgreSQL DBMS a je distribuovaný pod licenciou AGPLv3 +.


Invidious webové aplikácie.

Zaujímavosťou je fakt,že Invidious videá (YouTube) je možné pomocou skriptu vložiť na iné webové lokality a pre vývojárov je poskytnuté vlastné rozhranie API. Vďaka tomu vznikli rôzne aplikácie.

Existuje webová aplikácia CloudTube a ďalšie webstránky,takzvané verejné inštalácie.

Invidious yewtu.be

Najpopulárnejšia Webstránka je yewtu.be. Ďalšie webstránky sú v tomto zozname. Pre ešte väčšiu bezpečnosť a súkromie časť týchto inštalácií využíva anonymnú sieť Tor.

ℹ️ Ak chcete prezerať webstránky s koncovkou” .onion “cez anonymnú sieť Tor,nainštalujte si do svojho zariadenia prehliadač Tor alebo Brave.


Invidious desktopové a mobilné aplikácie.

Invidious rozhranie API využíva FreeTube aplikácia pre stolné počítače Windows,Mac a Linux.

FreeTube

Ak náhodou mate inteligentný televízor alebo Android Box ktorý nepodporuje Google Play (napr: niektoré zariadenia z Činy) YouTube videa môžete prehrávať v aplikácií SmartTube Next.

Pre Android mobilné zariadenia si môžete stiahnuť z Google Play aplikáciu Invidious Interface. Ak chcete v mobilnom telefóne iba počúvať hudbu YouTube z alternatívneho zdroja F-Droid sťahujte aplikáciu New Pipe alebo Music Piped.

Yattee je alternatívne YouTube rozhranie pre iPhone,iPad,Mac a Apple TV. Pre Smart hodinky od Apple existuje YouTube výkonný klient Watch Tube. Samozrejme že to nieje všetko,pretože existujú aj ďalšie skvelé aplikácie a doplnky.


Invidious Addon pre sledovanie YouTube v KODI.

Ak používate obľúbený multimediálny softvér KODI určite poznáte doplnok YouTube. Tento Addon pred niekoľkými rokmi fungoval za pomoci verejného kľúča rozhrania API.

Všetko sa ale zmenilo a teraz je na prehrávanie YouTube videí potrebné nakonfigurovať osobný kľuč rozhrania API. Táto procedúra je pre menej technicky zdatných užívateľov dosť náročná. Našťastie je tu doplnok Invidious.

Invidious - YouTube

Invidious odstraňuje všetky vyššie uvedené prekážky a perfektne funguje hneď po inštalácií. Nie je potrebné sa nikam registrovať a dokonca nepotrebujete ani účet Google na to, aby ste mohli sledovať videá YouTube v aplikácií KODI.


Ako nainštalovať Invidious doplnok do KODI.

⚠️ NEOFICIÁLNY DOPLNOK TRETEJ STRANY ⚠️

Vylúčenie zodpovednosti – Tento článok slúži iba na študijné účely.

INŠTALÁCIA DOPLNKU NA VLASTNE RIZIKO!

Ak sa rozhodnete doplnok inštalovať,robíte tak na vlastnú zodpovednosť! Väčšina takýchto doplnkov sprístupňuje nelegálny obsah podliehajúci autorským právam alebo šíri škodlivý a nebezpečný MALVÉR.

Autor článku nespolupracuje z nadáciou KODI ani s vývojármi doplnkov. Nezodpovedá za použitie tohto doplnku. Rovnako nezodpovedá za obsah nájdený pomocou tohto doplnku. Stránka KODI-info nehostuje ani nevlastní žiadny obsah tohto doplnku.

Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako zabezpečiť používanie KODI a zároveň získať prístup k ďalšiemu obsahu.

Inštalácia doplnku Invidious je trošku odlišná pretože okrem samotného repozitára je potrebné nainštalovať skript pre fungovanie doplnku.

Na začiatok si stiahnite dva inštalačné zip súbory z webstránky projektu github.com a uložte ich do svojho zariadenia. Prvý súbor obsahuje repozitár Lekma, v ktorom je doplnok Invidious. V druhom súbore je skript IAPC,ktorý je nevyhnutný na prehrávanie videí z YouTube.

Repozitár LEKMA na stiahnutie – https://github.com/lekma/repository.lekma/

IAPC skript na stiahnutie – https://github.com/lekma/script.module.iapc

Po kliknutí na vyššie uvedené odkazy,budete presmerovaný na webové stránky GITHUB. Na týchto stránkach kliknite na zelené tlačidlo “Code” a v okne ktoré sa otvorí kliknite na “Download ZIP“. ( Inštalačné súbory ZIP nerozbaľujte!)

Po stiahnutí obidvoch súborov spuste KODI a v ľavom hornom rohu kliknite na ozubené koliesko – Setting. Následne kliknite na doplnky-inštalovať doplnky zo zip archívu.

Ak ešte nemáte v nastaveniach povolené inštalovať doplnky z neznámych zdrojov systém vás na to upozorní. Kliknite na tlačítko nastavenia a povoľte túto možnosť, aby ste mohli pokračovať v inštalácií. Ďalej vás systém upozorní na skutočnosť,že doplnky inštalované zo zip archívu musíte aktualizovať manuálne,pretože nebudú automaticky aktualizované.

Vyberte domovský priečinok a vyhľadajte priečinok do ktorého ste uložili stiahnuté súbory. Nainštalujte repozitár Lekma,potom sa vráťte späť a nainštalujte IAPC skript.

Kliknite na inštalovať z repozitára,vyberte Lekma repozitár a nainštalujte doplnok Invidious.

Toto je iba zjednodušený opis inštalácie,preto si pozrite kompletný video-návod na inštaláciu.

Všetky inštruktážne videá môžete sledovať na necenzúrovanej video-platforme postavenej na technológií blockchain.

Vychutnajte si tvorcov nezávislého obsahu.

Získajte prístup k väčšiemu obsahu a chráňte svoje súkromie.

Pripojte sa k internetu anonymne,schovajte svoju verejnú IP adresu a šifrujte prenášane údaje.

Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako získať prístup k ďalšiemu obsahu a zároveň zabezpečiť používanie KODI. Tu sú základné vlastnosti VPN:

Moja IP adresa

Informácie o vašom pripojení k internetu:

IP adresa:

Mesto:

Štát:

Operačný systém:

ISP:

Schovajte svoju IP adresu a chráňte dôležité údaje pri streamovaní obsahu a surfovaní po internete.

  • Získajte prístup k ďalšiemu obsahu – Väčšina doplnkov KODI sprístupňuje iba obsah na streamovanie z obmedzeného počtu krajín. Jediný spôsob ako obísť takéto geografické obmedzenia je zmena IP adresy pomocou služby VPN. Otvorte všetky doplnky KODI a streamujte všetok obsah knižnic pomocou VPN.
  • Vyhnite sa rizikám používania nelegálnych doplnkov – Množstvo doplnkov tretích strán sťahuje obsah z nelegálnych zdrojov,čo by vás mohlo dostať do právnych problémov. Okrem pirátského obsahu niektoré doplnky obsahujú nebezpečný malware. Ak chcete zabrániť ostatným v sledovaniu používajte VPN sieť,ktorá skryje všetko čo robíte v KODI a na internete. Pripojte sa na internet anonymne.
  • Zabraňte sledovaniu zo strany poskytovateľa pripojenia k internetu – Ak poskytovateľ internetových služieb uvidí že používate KODI,môže obmedziť vašu internetovú linku. Ak zisti že používate nelegálne doplnky môže vás upozorniť na porušenie autorských práv. Vyhnite sa týmto obmedzeniam šifrovaním prenášaných údajov pomocou VPN,aby nikto nemohol sledovať vaše online aktivity.

Existuje veľké množstvo VPN,no nie každá je vhodná pre KODI a stream ovanie. Potrebujete takú VPN,ktorá odblokuje akýkoľvek doplnok KODI a zároveň ochráni vaše digitálne súkromie.

Po otestovaní viacerých služieb VPN odporúčam najlepšiu NORD VPN,ktorá je lídrom na poli vývoja bezpečnostných aplikácií. Ako lacnejšiu alternativu odporúčam PURE VPN,ktorá nijak nezaostáva za prvou službou. Obidve služby VPN sú vhodné pre KODI,kladú veľký dôraz na súkromie používateľa a sú úplne legálnymi službami vo väčšine krajin sveta.

Vyskúšajte VPN bez rizika. Ak nebudete zo službou spokojný,môžete do 30 dní požiadať o vrátenie peňazí.


Záver.

Ak uprednostňujete doplnok KODI,určite ste si všimli, že v repozitári Lekma je okrem doplnku Invidious aj ďalší skvelý doplnok DLIVE. Doplnok využíva decentralizovanú službu na streamovanie videa, ktorá je postavená na blockchaine. Podobne funguje aj doplnok LBRY – alternativa YouTube odolná voči cenzúre.

Ak sa vám článok páči,budem veľmi rád ak ho budete zdieľať ďalej na sociálnych sietiach. Ďakujem.


3.3/5 - (101 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

Index