Kodi 21 Omega: Všetko, čo potrebujete vedieť o novej verzií.


Kodi 21 Omega je najnovšou verziou populárneho softvéru pre streamovanie obsahu. Táto verzia prináša množstvo nových funkcií a vylepšení, ktoré zabezpečujú ešte lepšie používateľské skúsenosti. Softvér je k dispozícii na stiahnutie pre rôzne operačné systémy, vrátane Android, Windows, Mac ,Linux, WebOS a ďalšie.

Medzi najvýznamnejšie novinky patrí vylepšený dizajn používateľského rozhrania, nové funkcie pre správu a organizáciu obsahu a vylepšená podpora pre rôzne zariadenia. Nové funkcie zahŕňajú možnosť prehrávania obsahu v 4K a HDR kvalite, lepšie možnosti pre streamovanie hudby a nové nástroje pre osobné nastavenie a prispôsobenie softvéru.

Kodi 21 Omega je tiež kompatibilný s množstvom doplnkov a pluginov, ktoré umožňujú pridanie ďalšieho obsahu a funkcií. Tieto doplnky sú k dispozícii na rôznych webových stránkach a mnohé z nich sú bezplatné. Ak hľadáte nový spôsob, ako streamovať svoj obľúbený obsah, Kodi môže byť tou správnou voľbou pre vás.

Kodi 21 Omega

Prehľad funkcií Kodi 21 Omega.

Kodi 21 Omega je najnovšia verzia softvéru Kodi, ktorá prináša množstvo nových funkcií a vylepšení. Tu je stručný prehľad hlavných funkcií, ktoré sú k dispozícii v tejto verzii.

Kodi 21 Omega - Funkcie

Vylepšená podpora pre Android TV.

Kodi 21 Omega prináša vylepšenú podporu pre Android TV, čo znamená, že používatelia s týmto operačným systémom môžu teraz ľahšie streamovať svoje obľúbené filmy a televízne programy. Nová verzia softvéru obsahuje aj vylepšenú podporu pre rôzne typy ovládačov, vrátane gamepadov a diaľkových ovládačov.

Vylepšený prehrávač videa.

Omega obsahuje vylepšený prehrávač videa, ktorý umožňuje plynulejšie prehrávanie videa a lepšiu kvalitu obrazu. Používatelia si môžu teraz vychutnať svoje obľúbené filmy a televízne programy v najvyššej kvalite.

Vylepšená podpora pre streamovanie.

Kodi 21 Omega obsahuje vylepšenú podporu pre streamovanie, čo znamená, že používatelia môžu teraz ľahšie streamovať svoje obľúbené filmy a televízne programy z rôznych zdrojov. Nová verzia softvéru obsahuje aj vylepšenú podporu pre rôzne typy formátov, vrátane H.265 a VP9.

Vylepšená podpora pre zvuk.

Omega prináša vylepšenú podporu pre zvuk, čo znamená, že používatelia si môžu teraz vychutnať svoju obľúbenú hudbu a zvukové efekty vo vyššej kvalite. Nová verzia softvéru obsahuje aj vylepšenú podporu pre rôzne typy formátov, vrátane Dolby Atmos a DTS.

Vylepšená podpora pre doplnky / add-ons/.

Kodi 21 Omega prináša vylepšenú podporu pre add-ons, čo znamená, že používatelia môžu teraz ľahšie pridávať nové funkcie a rozšírenia do svojho softvéru Kodi. Nová verzia softvéru obsahuje aj vylepšenú podporu pre rôzne typy add-ons, vrátane video add-ons, hudobné add-ons a programovacie add-ons.


Podporované Platformy- Kodi 21 Omega.

Kodi 21 Omega je multiplatformový prehrávač, ktorý umožňuje streamovanie a prehrávanie multimediálnych súborov na rôznych zariadeniach. Táto verzia je k dispozícii na nasledujúcich platformách:

Windows

Omega je kompatibilný s operačnými systémami Windows 7, 8 a 10. Na stiahnutie softvéru pre Windows kliknite na tento odkaz.

macOS

Omega je k dispozícii aj pre počítače s operačným systémom macOS. Na stiahnutie softvéru pre macOS kliknite na tento odkaz.

Linux

Kodi 21 Omega je dostupný aj pre používateľov Linuxu. Na stiahnutie softvéru pre Linux kliknite na tento odkaz.

Android

Pre používateľov Androidu je Kodi Omega dostupný na platforme Google Play Store. Okrem toho je možné stiahnuť si ho aj z oficiálnej stránky Kodi.

WebOS

Kodi v21 Omega je prvé stabilné vydanie pre systémy webOS. Stiahnite si inštalačný súbor a postupujte podľa pokynov na inštaláciu.

iOS

Kodi Omega nie je dostupný na App Store pre iOS zariadenia. Avšak existujú alternatívne spôsoby, ako si nainštalovať Kodi na iOS. V prípade záujmu o inštaláciu na iOS zariadenie sa doporučuje vyhľadať návody na internete.

Všetky verzie Kodi sú v súčasnosti k dispozícii na oficiálnej stránke Kodi. Používatelia by si mali byť vedomí toho, že softvér môže byť kompatibilný iba s určitými verziami operačných systémov a hardvéru.


Novinky v Kodi 21 Omega.

Kodi 21 Omega je najnovšou verziou mediálneho centra Kodi, ktoré prináša množstvo nových funkcií a vylepšení. Medzi najvýznamnejšie novinky patrí:

  • Nový dizajn užívateľského rozhrania:  Omega prináša nový moderný dizajn, ktorý je prehľadnejší a jednoduchší na používanie. Nový dizajn zahŕňa aj nové ikony, nové fonty a nové farby.
  • Vylepšená podpora pre rôzne zariadenia: Omega obsahuje vylepšenú podporu pre rôzne zariadenia, vrátane smartfónov, tabletov, televízorov a počítačov. Toto znamená, že užívatelia môžu používať Kodi 21 Omega na rôznych zariadeniach a zároveň si užívať všetky jeho funkcie.
  • Vylepšená podpora pre rôzne formáty: Omega podporuje rôzne formáty súborov, vrátane videa, hudby a obrázkov. To znamená, že užívatelia môžu prehrávať svoje obľúbené filmy, seriály, piesne a obrázky bez toho, aby museli používať iné programy alebo aplikácie.
  • Nové funkcie pre zlepšenie používateľskej skúsenosti: Omega prináša aj množstvo nových funkcií, ktoré majú zlepšiť používateľskú skúsenosť. Medzi týmito funkciami patrí napríklad možnosť vytvárať vlastné zoznamy prehrávaných položiek, možnosť nastavenia rôznych tém a farebných schém, a možnosť pridávať nové doplnky a rozšírenia.

Kodi 21 Omega je teda vynikajúcou voľbou pre všetkých, ktorí hľadajú kvalitné a spoľahlivé mediálne centrum s množstvom nových funkcií a vylepšení.


Inštalácia a Nastavenie.

Kodi 21 Omega - Inštalácia

Stiahnutie

Na stiahnutie Kodi 21 Omega môžete použiť oficiálnu stránku Kodi.tv. Na tejto stránke nájdete verziu programu pre rôzne operačné systémy, ako sú Windows, macOS, Linux, Android a ďalšie.

Ďalšou možnosťou je použiť TROYPOINT Toolbox, ktorý umožňuje jednoduchú inštaláciu Kodi 21 Omega. Tento nástroj je dostupný na stránke TROYPOINT.com.

Inštalačný Proces

Po stiahnutí inštalačného súboru pre vaše operačné systémy môžete začať s inštaláciou programu. Inštalačný proces sa líši v závislosti od operačného systému, ale všeobecne platia tieto kroky:

  1. Spustite inštalačný súbor.
  2. Postupujte podľa inštrukcií na obrazovke.
  3. Vyberte umiestnenie inštalácie a kliknite na tlačidlo “Inštalovať”.
  4. Po dokončení inštalácie kliknite na tlačidlo “Dokončiť”.

Prvé Spustenie

Po úspešnej inštalácii môžete spustiť program Kodi 21 Omega. Pri prvom spustení programu sa vám zobrazí sprievodca, ktorý vám umožní nastaviť základné konfigurácie a pridať zdroje obsahu.

V sprievodcovi môžete vybrať jazyk, tému, úložisko pre súbory a pridať zdroje obsahu, ako sú filmy, televízne programy a ďalšie. Po dokončení sprievodcu budete mať prístup k obsahu v programe Kodi 21 Omega.

Odporúča sa tiež nastaviť správne zobrazenie videa, zvuku a titulkov v sekcii “Nastavenia” v menu programu.


Ako upgradovať na najnovšiu verziu Kodi 21 Omega?

Ak už softvér Kodi používate a chcete upgradovať na najnovšiu verziu Kodi 21 Omega, mali by ste nasledovať tieto kroky:

  • Skontrolujte kompatibilitu: Uistite sa, že váš zariadenie je kompatibilné s Kodi 21 Omega. Zistite, či vaše zariadenie spĺňa minimálne požiadavky na systém a hardvér potrebné pre novú verziu.
  • Zálohujte dáta: Pred upgradom je vždy dôležité zálohovať svoje dáta. Skopírujte dôležité súbory, nastavenia a prídavné moduly, aby ste zabránili ich strate počas procesu aktualizácie.
  • Stiahnite si najnovšiu verziu: Navštívte oficiálnu webovú stránku Kodi a prejdite na sekciu sťahovania. Zistite, či je k dispozícii Kodi 21 Omega pre vašu platformu (napr. Windows, macOS, Linux, Android). Stiahnite si inštalačný súbor pre váš operačný systém.
  • Inštalácia: Po stiahnutí inštalačného súboru spustite inštalačný proces. Postupujte podľa pokynov na obrazovke a súhlaste s licenčnou dohodou. Môžete mať možnosť vybrať si cieľovú inštalačnú zložku a konfiguráciu.
  • Importujte zálohy: Po úspešnej inštalácii môžete importovať zálohované dáta. Ak ste zálohovali svoje nastavenia a prídavné moduly, mali by ste mať možnosť ich obnoviť. Týmto spôsobom obnovíte svoje predchádzajúce nastavenia a prispôsobenia.
  • Aktualizujte prídavné moduly: Po úspešnom upgradovaní na Kodi 21 Omega je potrebné skontrolovať aktualizácie prídavných modulov, ktoré ste mali nainštalované. Prejdite do sekcii doplnkov v nastaveniach Kodi a aktualizujte príslušné moduly na najnovšie verzie.

Je dôležité dodržiavať oficiálne postupy a stiahnuť Kodi len zo spoľahlivých zdrojov. Môžete tiež zvážiť vyhľadanie sprievodcu alebo podrobných inštrukcií pre vašu konkrétnu platformu a verziu Kodi, aby ste získali presnejšie informácie a rady.


Tipy na používanie Kodi 21 Omega.

Kodi 21 Omega je jedným z najpopulárnejších softvérových prehrávačov médií a ponúka množstvo funkcií a možností prispôsobenia. Tu je niekoľko tipov na používanie Kodi 21 Omega:

Inštalácia doplnkov: Kodi 21 Omega je známy pre svoju schopnosť inštalovať doplnky, ktoré rozširujú jeho funkcie. Prejdite do ponuky “Add-ons” a prehľadajte oficiálny repozitár doplnkov alebo inštalujte doplnky z neoficiálnych zdrojov. Doplnky vám umožnia pridať nové funkcie, ako napríklad streamovanie médií z rôznych zdrojov, sledovanie živého televízneho vysielania, sledovanie filmov a televíznych relácií a ďalšie.

Správa médií: Kodi 21 Omega je skvelý nástroj na správu médií. Môžete organizovať svoju knižnicu médií, pridať obrázky a informácie o filmoch, televíznych reláciách a hudobných albumoch a vytvoriť prehľady. V ponuke “Settings” nájdete možnosti na prispôsobenie správy médií podľa svojich preferencií.

Ovládanie diaľkovým ovládačom: Ak používate Kodi 21 Omega na televízore alebo inom zariadení s diaľkovým ovládaním, môžete nastaviť ovládanie s diaľkovým ovládačom. V ponuke “Settings” prejdite na kartu “System” a zvoľte možnosť “Input”. Tu môžete priradiť tlačidlá diaľkového ovládača k rôznym funkciam Kodi.

Pridanie zdrojov médií: Aby ste mohli streamovať svoje médiá cez Kodi 21 Omega, musíte pridať zdroje médií. Prejdite do ponuky “Settings” a vyberte možnosť “File Manager”. Kliknite na “Add Source” a zadajte adresu alebo umiestnenie zdroja médií. Potom bude zdroj pridaný do zoznamu a môžete ho použiť na prehrávanie médií.

Používanie playlistov: Kodi 21 Omega podporuje vytváranie playlistov, ktoré vám umožňujú organizovať a prehrávať viacero médií za sebou. Môžete vytvoriť vlastné playlisty alebo použiť automaticky generované playlisty na základe rôznych kritérií, ako napríklad žáner alebo hodnotenie.

Ovládanie Kodi 21 Omega cez mobilnú aplikáciu: Ak chcete mať ešte pohodlnejšie ovládanie Kodi 21 Omega, môžete si stiahnuť mobilnú aplikáciu pre váš smartfón alebo tablet. Existuje viacero aplikácií tretích strán, ktoré vám umožňujú ovládať Kodi z vášho mobilného zariadenia cez Wi-Fi.

Tieto tipy vám pomôžu využiť plný potenciál Kodi 21 Omega. Nezabudnite pritom dodržiavať autorské práva a používať médiá v súlade so zákonnými predpismi vo vašej krajine.


Populárne mobilné aplikácie pre ovládanie Kodi 21 Omega.

Yatse

Existuje niekoľko populárnych mobilných aplikácií, ktoré umožňujú ovládanie Kodi 21 Omega z vášho smartfónu alebo tabletu. Tu je niekoľko z nich:

  • Kore -Official Remote for Kodi: Kore je oficiálna mobilná aplikácia vyvinutá tímom Kodi. Poskytuje plnohodnotné ovládanie Kodi, vrátane prehľadu knižnice médií, prehrávania, riadenia hlasitosti a iných funkcií. Kore je k dispozícii pre zariadenia so systémom Android a je bezplatná.
  • Yatse – Kodi Remote Control and Cast: Yatse je veľmi obľúbená mobilná aplikácia pre ovládanie Kodi. Poskytuje rozsiahle možnosti ovládania, vrátane zobrazenia knižnice médií, prehrávania, riadenia hlasitosti, správy playlistov a ovládania doplnkov. Yatse je dostupná pre zariadenia so systémom Android a ponúka bezplatnú verziu s obmedzenými funkciami a platenú verziu s plným rozsahom funkcií.
  • Sybu for Kodi: Sybu je mobilná aplikácia pre ovládanie Kodi, ktorá je dostupná pre zariadenia so systémom Android. Ponúka intuitívne ovládanie, vrátane prehľadu médií, navigácie, riadenia prehrávania a ďalších funkcií. Sybu je bezplatná, ale ponúka aj platenú verziu s rozšírenými možnosťami.
  • Official Kodi Remote (iOS): Tím Kodi vyvinul aj oficiálnu mobilnú aplikáciu pre ovládanie Kodi pre zariadenia so systémom iOS. Táto aplikácia poskytuje podobné funkcie ako Kore pre Android, vrátane ovládania prehrávania, knižnice médií a ďalších. Official Kodi Remote je dostupná v App Store a je bezplatná.

Tieto aplikácie vám umožnia ovládať Kodi 21 Omega pohodlne z vášho mobilného zariadenia a využiť všetky jeho funkcie. Uistite sa, že máte povolené diaľkové ovládanie v nastaveniach Kodi a váš smartfón alebo tablet sú pripojené do tej istej siete ako zariadenie s nainštalovaným Kodi.


Ako bezpečne streamovať na Kodi 21 Omega.

Na Kodi 21 Omega je možné bezpečne streamovať, dodržujúc určité postupy a zabezpečovacie opatrenia. Tu je niekoľko tipov, ktoré vám môžu pomôcť:

  • Používajte oficiálne doplnky: Kodi má množstvo oficiálnych doplnkov, ktoré sú overené a bezpečné na používanie. Môžete ich nájsť v oficiálnom repozitári doplnkov Kodi. Tieto doplnky majú obmedzený prístup k systému a je menej pravdepodobné, že obsahujú škodlivý kód.
  • Aktualizujte Kodi a doplnky: Uistite sa, že máte najnovšiu verziu Kodi a všetkých nainštalovaných doplnkov. Aktualizácie často zahrňujú opravy chýb a zabezpečovacie vylepšenia, ktoré znižujú riziko zneužitia.
  • Používajte VPN: VPN (Virtual Private Network) vytvára zabezpečené pripojenie medzi vaším zariadením a internetovým serverom. Pomocou VPN môžete chrániť svoju súkromie a zabezpečiť svoje pripojenie, čo je užitočné pri streamovaní obsahu.
  • Vyhnite sa neovereným doplnkom: Akékoľvek doplnky z tretích strán, ktoré nie sú overené a nebezpečné, by ste nemali inštalovať. Tieto doplnky majú väčšiu šancu obsahovať škodlivý kód alebo nefunkčný obsah.
  • Buďte opatrní pri streamovaní z neznámych zdrojov: Pri vyhľadávaní streamovania obsahu na Kodi by ste mali byť opatrní a vyhýbať sa neznámym zdrojom. Niektoré neoverené zdroje môžu obsahovať nelegálny obsah alebo škodlivé súbory.
  • Používajte antivírusový softvér: Môže byť užitočné mať na svojom zariadení nainštalovaný spoľahlivý antivírusový softvér, ktorý vám pomôže odhaliť a odstrániť potenciálne škodlivý kód.

Je dôležité si uvedomiť, že streamovanie obsahu z nelegálnych zdrojov môže byť protizákonné a predstavovať riziko pre vašu bezpečnosť. Vždy dodržiavajte autorské práva a vyhľadávajte legálne zdroje obsahu, aby ste sa vyhli problémom s právnymi dôsledkami a bezpečnosťou.

Získajte prístup k väčšiemu obsahu a chráňte svoje súkromie.

Pripojte sa k internetu anonymne,schovajte svoju verejnú IP adresu a šifrujte prenášane údaje.

Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako získať prístup k ďalšiemu obsahu a zároveň zabezpečiť používanie KODI. Tu sú základné vlastnosti VPN:

Moja IP adresa

Informácie o vašom pripojení k internetu:

IP adresa:

Mesto:

Štát:

Operačný systém:

ISP:

Schovajte svoju IP adresu a chráňte dôležité údaje pri streamovaní obsahu a surfovaní po internete.

  • Získajte prístup k ďalšiemu obsahu – Väčšina doplnkov KODI sprístupňuje iba obsah na streamovanie z obmedzeného počtu krajín. Jediný spôsob ako obísť takéto geografické obmedzenia je zmena IP adresy pomocou služby VPN. Otvorte všetky doplnky KODI a streamujte všetok obsah knižnic pomocou VPN.
  • Vyhnite sa rizikám používania nelegálnych doplnkov – Množstvo doplnkov tretích strán sťahuje obsah z nelegálnych zdrojov,čo by vás mohlo dostať do právnych problémov. Okrem pirátského obsahu niektoré doplnky obsahujú nebezpečný malware. Ak chcete zabrániť ostatným v sledovaniu používajte VPN sieť,ktorá skryje všetko čo robíte v KODI a na internete. Pripojte sa na internet anonymne.
  • Zabraňte sledovaniu zo strany poskytovateľa pripojenia k internetu – Ak poskytovateľ internetových služieb uvidí že používate KODI,môže obmedziť vašu internetovú linku. Ak zisti že používate nelegálne doplnky môže vás upozorniť na porušenie autorských práv. Vyhnite sa týmto obmedzeniam šifrovaním prenášaných údajov pomocou VPN,aby nikto nemohol sledovať vaše online aktivity.

Existuje veľké množstvo VPN,no nie každá je vhodná pre KODI a stream ovanie. Potrebujete takú VPN,ktorá odblokuje akýkoľvek doplnok KODI a zároveň ochráni vaše digitálne súkromie.

Po otestovaní viacerých služieb VPN odporúčam najlepšiu NORD VPN,ktorá je lídrom na poli vývoja bezpečnostných aplikácií. Ako lacnejšiu alternativu odporúčam PURE VPN,ktorá nijak nezaostáva za prvou službou. Obidve služby VPN sú vhodné pre KODI,kladú veľký dôraz na súkromie používateľa a sú úplne legálnymi službami vo väčšine krajin sveta.

Vyskúšajte VPN bez rizika. Ak nebudete zo službou spokojný,môžete do 30 dní požiadať o vrátenie peňazí.


Často kladené otázky (FAQ)

  • 1. Čo je Kodi Omega?
    Odpoveď: Kodi Omega je najnovšia verzia populárneho softvéru pre prehrávanie médií, ktorá obsahuje mnoho nových funkcií a vylepšení.
  • 2. Ako môžem získať prístup k novým funkciám Kodi Omega?
    Odpoveď: Existuje niekoľko spôsobov, ako získať prístup k novým funkciám Kodi Omega. Môžete aktualizovať svoju existujúcu inštaláciu na novú verziu, alebo môžete nainštalovať novú verziu softvéru.
  • 3. Ako môžem aktualizovať svoju existujúcu inštaláciu Kodi na verziu Omega?
    Odpoveď: Ak máte nainštalovanú staršiu verziu Kodi, môžete ju aktualizovať pomocou automatickej aktualizácie. V nastaveniach nájdete možnosť ‘Kontrola aktualizácií’ a ak je k dispozícii nová verzia, môžete ju stiahnuť a nainštalovať.
  • 4. Ak nemám nainštalovanú žiadnu verziu Kodi, ako môžem získať prístup k novým funkciám?
    Odpoveď: Môžete si stiahnuť najnovšiu verziu Kodi Omega z oficiálnej stránky softvéru. Potom ju musíte nainštalovať na svoje zariadenie.
  • 5. Ak mám problémy s aktualizáciou alebo inštaláciou Kodi Omega, kde môžem nájsť pomoc?
    Odpoveď: Existuje mnoho online komunít a fór, kde môžete nájsť pomoc od skúsených používateľov Kodi. Môžete sa tiež obrátiť na oficiálnu podporu softvéru pre technickú pomoc.
  • 6. Aké nové funkcie a vylepšenia môžem očakávať v Kodi Omega?
    Odpoveď: Medzi nové funkcie a vylepšenia patria napríklad lepšie spravovanie médií, podpora nových formátov, zlepšený vzhľad a možnosť pridávať doplnky priamo z repozitára softvéru.
  • 7. Ako môžem pridať doplnky do Kodi Omega?
    Odpoveď: Môžete pridať doplnky pomocou oficiálneho repozitára softvéru alebo pomocou externých repozitárov, ktoré môžete nájsť online. Stačí nainštalovať doplnok a bude dostupný v menu pre doplnky v Kodi.
  • 8. Budú moje existujúce doplnky kompatibilné s Kodi 21 Omega?
    Odpoveď: Niektoré doplnky môžu byť kompatibilné s novou verziou softvéru, ale iné môžu vyžadovať aktualizáciu alebo nemusia byť kompatibilné vôbec. Odporúča sa skontrolovať kompatibilitu doplnkov pred aktualizáciou.

Záver.

Na záver možno povedať, že Kodi 21 Omega je všestranný prehrávač médií, ktorý ponúka širokú škálu funkcií pre všetky vaše streamovacie potreby. Dodržiavaním tipov uvedených v tejto príručke môžete odomknúť plný potenciál modelu Kodi 21 Omega a vychutnať si bezproblémový multimediálny zážitok. Neváhajte a zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi, aby ste šírili slovo o sile Kodi 21 Omega.


4.8/5 - (30 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

Index