Kodi 19.1 prináša opravy množstva chýb a podporu Xbox 🎮.


Dňa 10 mája 2021 spoločnosť Kodi uvoľnila prvú aktualizáciu Matrixu Kodi 19.1

Kodi 19.1 je k dispozícii ako natívna aplikácia pre operačné systémy Android, Linux, Mac OS X, iOS a Windows fungujúca na najbežnejších procesorových architektúrach. Softvér Kodi si môžete stiahnuť úplne zadarmo z oficiálnej stránky.

Aktualizácia Kodi 19.1 Matrix zvyšuje výkon a stabilitu. Je zameraná hlavne na opravy veľkého množstva chýb. Okrem toho prináša niekoľko ďalších vylepšení a pár nových funkcií. Novinkou je oficiálna podpora pre herné konzoly Microsoft Xbox?.


Kodi 19 Matrix prešiel na Python 3.

Ubehlo niekoľko mesiacov od dlho očakávaného vydania hlavnej verzie Kodi 19.0 Matrix, o ktorej som vás informoval v článku – KODI 19 Matrix a problém s nekompatibilitou doplnkov.

Pretože od hlavnej verzie pod označením Kodi 19.0 Matrix softvér Kodi prechádza na nový programovací jazyk Python 3,doplnky naprogramované jazykom Python 2 prestavajú fungovať. Nekompatibilné doplnky sú automaticky zakázané.

Práve z tohto dôvodu nezávislý vývojári sú nútení preprogramovať doplnky na systém Python 3. Mnohí už tak urobili a ich doplnky perfektne fungujú na Kodi 19.0 a Kodi 19.1 Matrix.

Kodi 19.1 - Doplnky

Spoločnosť Kodi musela prejsť na nový systém Python 3, pretože staršia verzia Python 2.7 prestala byť podporovaná.

Nová aktualizácia Kodi 19.1 nerieši problém s doplnkami,tieto problémy musia vyriešiť vývojári doplnkov.


Aktualizácia Kodi 19.1 opravuje chyby v Matrixe.

Aj keď príprava na nové vydanie hlavnej verzie aplikácie Kodi je veľmi dôkladná a pred vydaním prebiehajú beta testy,do systému sa nechtiac dostanú rôzne chyby,ktoré sú odhalené až po dlhodobejšom užívaní softvéru. Práve preto po cca 3 mesiacoch prichádza aktualizácia.

Aktualizácia Kodi 19.1 Matrix prináša mnohé vylepšenia a opravy systémových chýb.

Kodi 19.1 TV

Vylepšená bola podpora pre akýkoľvek open-source softvér určený na prehrávanie videa,titulky a PVR. Aktualizácia opravuje problémy s nestabilitou doplnkov alebo výpadky titulok. Rieši závažné problémy čiernej obrazovky v systéme Windows 10 a problémy zo zdieľaním SMB v Androidu.

Aktualizácia Kodi 19.1 Matrix opravuje nasledujúce chyby a nedostatky predchádzajúcej verzie:

  • VIDEO – Metadata HDR sú detekované v streamoch VP9 Profile2 a preto je ich možné použiť na platformách,ktoré podporujú HDR passthrough alebo tone mapping
  • DISKY – Opravené prehrávanie optických DVD na systeme Linux.
  • DIDKY – Opravené preskakovanie kapitol na Blu-ray BD-J
  • PVR – Opravená nedostupnosť kontextovej ponuky
  • PVR – Opravené ukladanie čísla a názvu kanála
  • PVR – Opravené aktualizácie GUI
  • PVR – Vylepšený vzhľad okien v Estuari
  • Oprava titulkov
  • Aktualizované webove rozhranie na Chorus2
  • Aktualizácia ukladania súborov do medzi-pamäte

Vo vyššie uvedených bodoch sú iba základné opravy a vylepšenia softvéru Kodi. Okrem toho aktualizácia prináša množstvo ďalších oprav zameraných na operačný systém Windows a Android.


Kodi 19.1 Matrix oficiálne na konzole Xbox.

Kodi 19.1 konečne prichádza na herné konzoly Microsoft Xbox s novými funkciami a aktualizáciami. Z najlepších spomeniem dekódovanie videa AV1, HDR 10 a Dolby Vision. 

Konzola, ktorá vždy mala podporu multimediálneho prehrávača, nebola doteraz aktualizovaná. Teraz však po uvoľnení aktualizácie môžete priamo prejsť z verzie Kodi 18.9 Leia na najnovšiu stabilnú verziu Kodi 19.1 Matrix. Ak máte zapnuté automatické aktualizácie stane sa tak aj bez vášho pričinenia.

Pamätajte na dôležitú vec,že po aktualizácii nekompatibilné doplnky (Python2) prestanú fungovať a budú automaticky zakázané. Za zmienku stojí známe obmedzenie pamäte,ktoré spôsobuje zlyhanie aplikácií pre Xbox s obsahom 4k. Zatiaľ nie je úplne jasné,či toto obmedzenie vyrieši aktualizácia Kodi 19.2


Záver.

Rozhodnite sa sami, či budete aktualizovať alebo nie. Ak ešte stále používate doplnky naprogramované jazykom Python2 neaktualizujte,pretože tieto doplnky vám prestanú fungovať.

Odporúčam aktualizovať hlavne tým užívateľom Kodi,ktorý v súčastnosti máju nainštalovanú verziu Kodi 19.0 Matrix. Aktualizáciou na Kodi 19.1 nič nestratia iba získajú výkonnejší a stabilnejší systém. Ak používate doplnky tretích strán,nezabudnite na spoľahlivú ochranu.


4.5/5 - (30 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

Index