KODI 19 Matrix a problém s nekompatibilitou doplnkov.


Kodi 19 Matrix s mnohými vylepšeniami je tu od 20 februára 2020. Po testovacích verziách alfa,beta a RC spoločnosť Kodi oznámila vydanie stabilnej verzie pod označením Kodi 19.0 Matrix.

Kodi 19 - Matrix

Na aktualizácií spolupracovalo takmer 50 vývojárov,ktorý spolu zmenili viac ako 5 500 súborov s približne 600 000 riadkami kódu.

Tieto zmeny vylepšili vzhľad a ovládanie Kodi,prehrávanie,titulky,PVR a živú TV,doplnky a škrabky,bezpečnosť a iné nemenej dôležité veci.

Aktuálnu verziu KODI19 MATRIX pre svoje zariadenia si môžete stiahnuť zo stánky https://kodi.tv

AKTUALIZÁCIA: Dňa 10.5.2021 vydaná aktualizácia KODI 19.1 MATRIX. Prvá aktualizácia Matrixu prináša opravu množstva chýb a oficiálnu podporu herných konzol XBOX.


KODI 19 Matrix na novej verzií Python 3

Najdôležitejšou zmenou vo veľkej aktualizácii je prechod na novú verziu Pithon 3,pretože staršia verzia programovacieho jazyka Python 2.7 prestala byť podporovaná.

Python 3 nie je spätne kompatibilný zo systémami Python 2, a preto v novej verzií KODI 19 Matrix nefungujú staršie doplnky,ktoré boli naprogramované systémom Python 2.

Nekompatibilné doplnky po aktualizácií budu automaticky zakázané.

KODI 19 Matrix - Nekompatibilné doplnky

Ak chcete používať vaše obľúbené doplnky aj naďalej,buď prejdete späť na staršiu verziu KODI 18 alebo počkáte, kým vývojári pre-programujú doplnky na systém Python3.

Ako dlho bude trvať kým budú doplnky funkčné na novej verzií Kodi 19 je ťažko predpokladať. Momentálne funguje viac ako stovka oficiálnych doplnkov od spoločnosti Kodi.

Aj keď tretie strany boli v dostatočnom predstihu informované o ukončení podpory Python 2 a o nutnom prechode na Python 3 nepripravili sa včas.

Nezávislí vývojári mali dostatok času na preprogramovanie doplnkov,ale iba malá časť neoficiálnych CZ/SK doplnkov funguje na novej verzií Kodi 19 Matrix.

Okrem slovenských a českých doplnkov zatiaľ nefungujú aj stovky ďalších zahraničných doplnkov v novej verzií KODI 19.0 Matrix.


Funkčné CZ/SK doplnky pre Kodi Matrix

Po cca jednom týždni po spustení novej verzie KODI MATRIX je už situácia celkom priaznivá.

Z funkčných pre-programovaných doplnkov spomeniem obľúbený Stream Cinema,ktorý zatiaľ funguje ako odľahčená Lite – verzia.

KODI 19 - Matrix - CZ/SK doplnky

Čo sa týka ďalších SK/CZ doplnkov,dohromady už ich je 21 čo fungujú na Kodi 19 Matrix.

Skvelý doplnok “SOSÁČ” pre Matrix vo verzií 1.4.0 od komunity vývojárov si môžete nainštalovať z repozitára kodi-czsk alebo cder-sk.

Upravený doplnok “Sosáč” 2.0.0,ktorý funguje na novej verzií KODI 19 Matrix existuje aj samostatne a nainštalujete ho klasickým spôsobom tak,že najprv pridáte URL adresu zdroja https://tv.sosac.to/addon a následne nainštalujete doplnok zo zip archívu.

Po nainštalovaní doplnku nezabudnite aplikáciu KODI reštartovať.

Sosáč

Následne v nastaveniach doplnku zadajte svoje prihlasovacie údaje. Ak zatiaľ prihlasovacie údaje nemáte,registrujte sa do služby STREAMUJ.TV

Po registrácií budete môcť sledovať tisícky filmov a TV seriálov v KODI doplnku Sosáč,pomocou mobilnej aplikácie Sosáč pre Android alebo priamo na webovej stránke sosac.tv


Ako prejsť späť na staršiu verziu KODI 18 LEIA

Ak ste ešte neaktualizovali na najnovšiu verziu KODI 19.0 Matrix tak vám odporúčam ešte nejaký čas počkať,kým nepribudne viacej funkčných doplnkov naprogramovaných v jazyku Python3.

Užívatelia ktorý nie sú závislý na neoficiálnych doplnkoch alebo prednostne používajú PVR IPTV Simple Client na sledovanie živého vysielania môžu bez obáv aktualizovať.

Pretože ste mali nastavené automatické aktualizácie,nainštalovala sa vám najnovšia verzia automaticky alebo ste tak urobili manuálne.

Ak sa vám nová verzia KODI nepáči a chcete späť staršiu verziu,prechod urobíte ľahko, ak ste si pred aktualizáciou KODI zálohovali. Ak zálohu nemáte,postupujte následovne.

[lockercat]

Pred prechodom späť na staršiu verziu najprv najnovšiu verziu KODI 19.0 Matrix odinštalujte klasickým spôsobom. Na niektorých platformách je možnosť aj ponechať najnovšiu verziu a k nej nainštalovať staršiu (napr:Linux).

Následne na stránke mirrors.kodi.tv vyberte operačný systém vášho zariadenia,32 respektíve 64 bitovú architektúru a nakoniec verziu aplikácie Kodi.

Neodporúča sa veľký skok medzi verziami a tak najlepšie urobíte ak vyberiete Kodi 18.9 LEIA

Stiahnite si aplikáciu a nainštalujte. Nezabudnite vypnúť automatické aktualizácie.

[/lockercat]
Kodi 18 Leia

Ak sa niečo pokazí a budete znova potrebovať inštalovať doplnky prečítajte si návod “Ako nainštalovať CZ/SK doplnky do KODI.

Získajte prístup k väčšiemu obsahu a chráňte svoje súkromie.

Pripojte sa k internetu anonymne,schovajte svoju verejnú IP adresu a šifrujte prenášane údaje.

Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako získať prístup k ďalšiemu obsahu a zároveň zabezpečiť používanie KODI. Tu sú základné vlastnosti VPN:

Moja IP adresa

Informácie o vašom pripojení k internetu:

IP adresa:

Mesto:

Štát:

Operačný systém:

ISP:

Schovajte svoju IP adresu a chráňte dôležité údaje pri streamovaní obsahu a surfovaní po internete.

  • Získajte prístup k ďalšiemu obsahu – Väčšina doplnkov KODI sprístupňuje iba obsah na streamovanie z obmedzeného počtu krajín. Jediný spôsob ako obísť takéto geografické obmedzenia je zmena IP adresy pomocou služby VPN. Otvorte všetky doplnky KODI a streamujte všetok obsah knižnic pomocou VPN.
  • Vyhnite sa rizikám používania nelegálnych doplnkov – Množstvo doplnkov tretích strán sťahuje obsah z nelegálnych zdrojov,čo by vás mohlo dostať do právnych problémov. Okrem pirátského obsahu niektoré doplnky obsahujú nebezpečný malware. Ak chcete zabrániť ostatným v sledovaniu používajte VPN sieť,ktorá skryje všetko čo robíte v KODI a na internete. Pripojte sa na internet anonymne.
  • Zabraňte sledovaniu zo strany poskytovateľa pripojenia k internetu – Ak poskytovateľ internetových služieb uvidí že používate KODI,môže obmedziť vašu internetovú linku. Ak zisti že používate nelegálne doplnky môže vás upozorniť na porušenie autorských práv. Vyhnite sa týmto obmedzeniam šifrovaním prenášaných údajov pomocou VPN,aby nikto nemohol sledovať vaše online aktivity.

Existuje veľké množstvo VPN,no nie každá je vhodná pre KODI a stream ovanie. Potrebujete takú VPN,ktorá odblokuje akýkoľvek doplnok KODI a zároveň ochráni vaše digitálne súkromie.

Po otestovaní viacerých služieb VPN odporúčam najlepšiu NORD VPN,ktorá je lídrom na poli vývoja bezpečnostných aplikácií. Ako lacnejšiu alternativu odporúčam PURE VPN,ktorá nijak nezaostáva za prvou službou. Obidve služby VPN sú vhodné pre KODI,kladú veľký dôraz na súkromie používateľa a sú úplne legálnymi službami vo väčšine krajin sveta.

Vyskúšajte VPN bez rizika. Ak nebudete zo službou spokojný,môžete do 30 dní požiadať o vrátenie peňazí.


Záver

Nová veľká aktualizácia KODI 19.0 Matrix je veľmi prepracovaná a užitočná. Určite treba oceniť prácu vývojárov spoločnosti Kodi. Teraz už iba počkať na obľúbené doplnkov tretích strán,ktorý sú doslova nútený aktualizovať na Python 3.

Ďalšie informácie o vydaní novej verzie KODI MATRIX v angličtine.

Pozor aktualizácia!!! Dňa 10 mája 2021 spoločnosť Kodi uvoľnila prvú aktualizáciu Matrixu Kodi 19.1 Viac informácií v článku – Kodi 19.1 prináša opravy množstva chýb a podporu Xbox?.

4.7/5 - (40 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

Index