Android TV box pre hry,multimédia a KODI.


Android TV box pracuje s ľubovoľným aj starším televízorom alebo monitorom či projektorom,ktorý ma digitálny vstup HDMI.

Android TV box poskytuje prístup k miliónom aplikácií, hier a nekonečných hodín audio a video zábavy, ale nie všetky TV boxy sú rovnaké, pretože nie všetky môžu spustiť Kodi-náš obľúbený softvér pre prehrávač médií.

Ak máte doma Smart televízor z OS Android značiek SONY alebo PHILIPS ,android TV box nepotrebujete,lebo v týchto televízoroch softvér KODI spoľahlivo funguje.

Väčšina Smart televízorov značiek SONY a PHILIPS majú operačný systém Android. V niektorých už je aplikácia KODI nainštalovaná,ak nie ľahko ju nainštalujete z Google Play.

Ak mate televízor z iným operačným systémom,napríklad Samsung (Tizen OS),LG (Web OS),Panasonic (My Home Screen) alebo iný,do týchto televízorov multimediálny softvér KODI nedostanete. Aj ak napriek tomu chcete používať aplikáciu KODI,pripojte k televízoru Android TV box. Je to jednoduché a lacné riešenie.

Potrebujete úplne nový Android tv box,no neviete sa rozhodnúť ktorý kúpiť? Rozhodnutie pred kúpou nového tv boxu je často zložité hlavne vtedy,ak nepoznáte technické parametre a neviete aké ma daný výrobok úžitkové vlastnosti. Výber tv boxu sťažuje aj veľká ponúka rôznych značiek a parametrov,ktoré niekedy sú aj zámerne skreslené alebo nepravdivé.

Viacerí čitatelia tohto blogu majú podobný problém s výberom android tv boxu a preto sa obrátili na mňa o radu s výberom kvalitného tv boxu pre stream ovanie medií pomocou multimediálneho softvéru KODI.

Aby som nemusel odpovedať každému zvlášť tak,ako som to robil v minulosti,rozhodol som sa, že napíšem tento článok.


Ktorý Android tv box je najlepší?

Často čítam v emaily otázku,poradte mi prosím z výberom boxu,ktorý Android tv box je najlepší? Takáto otázka je zle formulovaná a vôbec sa na ňu nedá jednoznačne odpovedať . Vždy totiž záleží na tom,na čo budete daný Android tv box používať.

Potrebujete android tv box iba na streamovanie videí z internetu a budete mať v ňom nainštalovaných iba zopár jednoduchých aplikácii, alebo potrebujete box na sledovanie kvalitného 4K videa či dokonca na hranie online hier?

Vždy si poriadne rozmyslite,načo budete TV box v budúcnosti používať a až tak vyberiete ten,ktorý bude pre vaše potreby najlepší.

Takto sa nestane, že kúpite TV box zbytočne predražený s takými funkciami,ktoré nikdy nevyužijete alebo box zo slabým hardvérom,na ktorom nerozbeháte pre vás dôležité aplikácie a hry.

Práve z tohto dôvodu som TV boxy rozdelil do troch základných skupín,ktoré vám postupne predstavím.

Skupina A -TV boxy pre náročných užívateľov a hráčov hier.

Skupina B – Android TV boxy pre bežného užívateľa softvéru KODI.

Skupina C – Kvalitné Android TV boxy z Aliexpressu.

Všetky nižšie opísané TV boxy sú vysokej alebo strednej triedy,ktoré spoľahlivo fungujú z multimediálnym softvérom KODI.

V tomto článku som zámerne vynechal hernú konzolu Sony Playstation, Apple TV box ,Amazon fire TV stick a Raspberry Pi , pretože do týchto zariadení je inštalácia softvéru KODI troška komplikovaná a zložitá pre obyčajného užívateľa multimediálneho centra. Ak ste šikovnejší,KODI nainštalujete podľa návodov,ktoré sú na internete dostupné v anglickom jazyku.


A – TV boxy pre náročných užívateľov a hráčov hier.

V nádpise je zámerne vynechané slovo Android,pretože tieto TV boxy môžu mať aj iný operačný systém ako Android,najčastejšie je to Windows.

Možno ste nevedeli,ale pre hranie hier je potrebný najväčší výkon hardvéru a práve preto sú tieto TV boxy najdrahšie. Obsahujú najvýkonnejšie procesory a extrémne veľkú pamäť. Okrem hrania 4K hier je samozrejme možné aj streamovať video-obsah z internetu a používať rôzne náročne grafické aplikácie a softvér. Primárne sú tieto boxy určené na hranie hier.


Herna konzola Microsoft Xbox One X 1 TB

Ak sú vašou veľkou vášňou počítačové hry a okrem streamovania online obsahu potrebujete TV box využívať hlavne na hranie zložitých 4K hier, ktoré vyžadujú vysoký hardvérový výkon, kúpte si hernu konzolu Microsoft Xbox One X.

Xbox One X robí to, čo žiadna konzola neurobila predtým a to sú natívne hry 4K HDR. Avšak, zatiaľ čo hry vyzerajú úžasne – s fantastickou úrovňou detailov zvýraznenou podporou konzoly HDR – ich väčšie veľkosti súborov znamenajú, že pevný disk 1TB sa rýchlo zaplní. Problémy s pamäťou, Xbox One X spĺňa prísľub hry 4K HDR a ponúka najviac prémiový herný zážitok na konzole, žiadny bar.

Xbox One X je osadený osem jadrovým procesorom s frekvenciou 2,3 ​​GHz a sekunduje mu veľkokapacitná 12 GB pamät RAM GDDR5. Xbox je vybavený aj GPU taktovaný na 1172MHz, ktorý vám dáva obrovské 6 teraflops grafického výpočtového výkonu.

Pre AV fanúšikov je to jediná platforma, kde nájdete 4K Blu-ray prehrávač zabudovaný v krabici a podporu pre Dolby Atmos , čo je viac pohlcujúci zvukový formát ako 7.1 surround.

+PRE

  • Natívne 4K HDR hry
  • Vstavaný 4K Blu-ray
  • Zlepšuje zážitok 1080p
  • Zvuk Dolby Atmos

-PROTI

  • 1TB HDD sa rýchlo zaplní
  • Hry nie sú vždy 60fps
  • Veľký pomer cena / výkon
Microsoft Xbox One X 1TB Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>

NVIDIA SHIELD TV

Lacnejšiu alternatívu hernej konzoly s operačným systémom Android vám prináša spoločnosť NVIDIA.

NVIDIA SHIELD vďaka svojmu procesoru Tegra X1 dáva pri hrani hier nebývalý výkon. S 256 jadrami GPU, viacjadrovými 64-bitovými procesormi a bezkonkurenčnými 4K video schopnosťami je to najpokrokovejší mobilný procesor, aký kedy bol vytvorený, a ktorý poskytuje 34x lepší výkon ako Apple TV a 8x lepší výkon ako Amazon Fire TV.

Herná konzola s operačným systémom Android 7.0 Nougat je aj perfektným multimediálnym centrom pre KODI s nekonečnou online zábavou. Medzi ďalšie dobre parametre môžeme zaradiť  operačnú pamäť RAM 3GB, interná pamäť 16GB, WiFi, GLAN, HDMI 2.0b, 2x USB 3.0.

NVIDIA SHIELD TV je doslova streamovacie monštrum, ktoré obsahuje široké spektrum aplikácií a hlavne nikdy nekončiacu zábavu.

+ PRE

  • Výkonný procesor Tegra X1
  • Podpora 4K HDR
  • Podpora funkcie Google Cast
  • Diaľkove ovládanie a herný ovládač

– PROTI

  • Vyššia cena

NVIDIA SHIELD TV PRO (2019) Je možné kúpiť v slovenských e-shopoch za cenu od € do (Zdroj: Heureka.sk) Porovnať ceny >>


B – Android TV boxy pre bežného užívateľa softvéru KODI.

Ak do budúcna plánujete TV box používať hlavne pre streamovanie online video-obsahu z internetu pomocou multimediálneho softvéru KODI a iných aplikácii z marketu Google Play, vyberte si jeden z týchto kvalitných Android TV boxov.

Vo väčšine týchto Android TV boxov už je pred inštalovaný softvér KODI ako hlavná aplikácia na stream ovanie videí.

Do týchto boxov je možné nainštalovať aj iné aplikácie na sledovanie živého televízneho programu+archívu ako je napríklad Antik TV for STB/TV,Skylink live TV,Sledovanie TV,Orange TV,Lepši TV a desiatky ďalších skvelých aplikácií,s ktorými sa určite nudiť nebudete.

Aj keď sú tieto TV boxy určené prevažne na sledovanie filmov a TV z internetu je samozrejmosťou, že si na nich zahrajete aj hry,ktorých je v Google Play na stiahnutie neúrekom,iba budete potrebovať herný ovládač prípadne bezdrôtovú klávesnicu.

Dobrý Android TV box v tejto triede by mal mať aspoň 4-jadrový procesor a minimálne 2 GB pamäte RAM. Čím sú tieto hodnoty väčšie,tým lepšie.


VENZTECH ANDROID 4K V12 ULTRA

Najvýkonnejší multimediálny Android TV box v tejto kategórii je VENZTECH ANDROID 4K V12 ULTRA.

Venztech V12 ULTRA Streaming TV box je osadený vysoko výkonným chipsetom Amlogic S912 – 8 jadrový procesor ARM 64-bit Cortex A53 až 2 GHz,4-jadrovy GPU ARM Mali-T820 s rýchlosťou 750 MHz (DVFS).

Výkonný hardvér dopĺňa pamäť RAM DDR4 o kapacite 3 GB a interné úložisko 16 GB eMMC Flash,ktoré je ľahko rozšíriteľné pamäťovou kartou Micro SD až do kapacity 64 GB.

Android TV box Venztech 4K V12 Ultra disponuje sieťovým portom RJ-45(Gigabit LAN), ale popri tom sú jeho hlavným komunikačným kanálom samozrejme bezdrôtové technológie. V tomto prípade ide o dvojpásmové WiFi  2.4GHz & 5.8GHz 802.11 ac/b/g/n a Bluetooth 4.0.

Zariadenie podporuje siete PPPoE, VPN, prenosný Wifi hotspot, Samba share a DLNA.

Prehráva video-formáty/  MKV, WMV, MOV, MP4, AVI, MPG MPEG, DAT, VOB, FLV, 3GP, DIVX, F4V, ASF, M2V, dat, avi, mov, iso, rm/Audio – MP3, AAC, WMA, WAV, OGG, M4A, MP4, AAC, APE, FLAC, Dolby & DTS audio.

+ PRE

  • UHD 4K @ 60fps 10-bit
  • Chipset Amlogic S912
  • 3GB RAM DDR4
  • KODI Krypton 17.1

– PROTI

  • Trochu výšia cena
Porovnanie cien VENZTECH ANDROID 4K V12 ULTRA

EVOLVEO MultiMedia Box M4

Android TV box - EVOLVEO MultiMedia Box M4

EVOLVEO MultiMedia Box M4 je kvalitný 4K HDR Android TV box, v ktorom je už z výroby nainštalovaný multimediálny softvér KODI.

Výkonné multimediálne centrum pre domácu zábavu je osadené 4-jadrovým mikroprocesorom Amlogic S905. Procesor je postavený na 64 bitovej architektúre a pracuje na frekvencii 2.0 GHz.

Procesor Amlogic S905 spoločne s grafickým procesorom Mali-450 a 2 GB operačnej pamäti zaistí dostatok výkonu potrebného na hranie náročných hier a prehrávanie 4K videa.

Prehrávač podporuje okrem KODI aj video aplikacie Antik TV,Sledovanie TV, iVysilani (Česká televize), iPrima (Prima TV), Stream.cz a mnoho ďalších.

+ PRE

  • Ultra HD 4K a HDR10/VP9
  • H.265/HEVC až 60 fps
  • Miracast
  • Pred-inštalovaná apl. KODI
Porovnanie cien EVOLVEO MultiMedia Box M4

– PROTI

  • Iba 2 GB RAM


C – Android TV boxy z Aliexpressu.

Čínsky internetový obchod ALIEXPRESS určite poznáte, alebo ste už o ňom počuli. Okrem módneho oblečenia ponúka aj šperky,hračky,všetko pre dom a záhradu,elektrospotrebiče a elektroniku veľa iného tovaru.

AliExpress – Dôležitá AKTUALIZÁCIA

Ak nakupujete z internetového obchodu AliExpress drobnosti v hodnote do 22 € bez CLA a DPH poponáhľajte sa a využite posledné týždne na nákup,lebo od prvého júla 2021 sa táto úľava ruší a za balíček si na colnici priplatíte.

Momentálne platné nariadenie,podľa ktorého sa za drobnosti o celkovej hodnote do 22€ neplatí CLO ani DPH pri dovoze z tretích krajín mimo EU sa ruší dňa 30.júna 2021.

Od prvého júla 2021 sa menia pravidlá platenia DPH pri tovaroch dovážaných z tretích krajín, čiže mimo územia Európskej únie. DPH vo výške 20 percent z hodnoty tovaru vrátane prepravy bude od júla potrebné platiť pre všetky dovozy z tretích krajín bez ohľadu na ich hodnotu.

Ak ste v Aliexpresse ešte nenakupovali,odporúčam vám tento e-shop vyskúšať,pretože tam kúpite minimálne o polovicu lacnejšie ako v slovenskom internetovom obchode a väčšinu objednaného tovaru posielajú na Slovensko úplne zadarmo. Nevýhodou je iba dlhšia dodacia doba 20 až 30 dní a CLO, ktoré od vás vyžiada slovenský colný úrad.

TIP: Ak ste na AliExpresse ešte nikdy nenakupovali a nemáte žiadne skúsenosti s touto platformou prečítajte si článok: “ AliExpress-Ako Prebieha Doručenie Zásielky.”

Nepodstupujete žiadne riziko,pretože ak sa náhodou balíček niekde stratí a nedoručia vám ho,po oznámení vám Aliexpress pošle novú zásielku na svoje náklady.

Mýtus, ktorý tu dlhé roky pretrváva,že Čína predáva iba nekvalitné napodobeniny na tomto mieste musím vyvrátiť.

Aliexpress už funguje dlhé roky v tvrdom konkurenčnom prostredí a tovar posiela do celého sveta,preto si nemôže dovoliť predávať nekvalitné výrobky.

O tomto tvrdení som sa presvedčil aj sám,keď som si z Aliepressu objednal Android TV box TANIX 28 (Andriod 7.1 )z výbornými parametrami za super cenu. Tento Android TV box mi funguje bez poruchy už viac ako pol roka a som z ním vysoko spokojny. Teraz si tento istý Box môžete objednať z najnovším Androidom 9.0 pod označením Tanix TX6.

Ďalšou výhodou Aliexpressu je skutočnosť,že pri nákupe si môžete nakonfigurovať vlastné hardvérové požiadavky.

Vyberiete si nielen farbu ale aj také parametre ako je procesor,kapacita pamäte RAM a ROM,jedno či dvojpásmové Wi-Fi a či chcete k Android TV boxu len diaľkový ovládač alebo aj bezdrôtovú klávesnicu či herný ovládač.

Ďalej v článku sú uvedené Android TV boxy,ktoré sú postupne radené zhora-dole od najvýkonnejších z 8 – jadrovým procesorom až po tie menej výkonné a najlacnejšie.

Na perfektné fungovanie multimediálno softvéru KODI a ďalších aplikácii z Google Play úplne postačuje aj 4-jadrový procesor a minimalne 2GB pamäte RAM.

Všetke Android TV boxy v tomto článku opísané podporujú 4K

Pri objednávke nezabudnite zadať EU PLUG aby napájacia zástrčka 230 V pasovala do vašej zásuvky. USA,AU a UK používajú inú vidlicu ako Europa.

Do obchodu AliExpress.com


X98 S500 Android 11 TV Stick Amlogic S905Y4 Quad Core

  • 1, CPU: Amlogic S905Y4 Quad Core 64Bit Cortex A35;
  • 2, GPU: Mali-G31 MP2;
  • 3, OS: Android 11.0;
  • 4, RAM/ROM: 2GB/16GB, 4GB/32GB ;
  • 5, Support: AV1, H.265, 4K@60fps, HDR 10+;
  • 6, Support: 2.4G&5G Dual Wifi, BT4.x;
  • 7, Support: 1*HD, 1*USB2.0;
  • 8, Support Firmware Wireless Upgrade(OTA).
  • 9, Two Options for X98 S500 TV Stick:
  • A: 2GB+16GB+2.4G&5G Dual Wifi+BT
  • 4.X
  • B: 4GB+32GB+2.4G&5G Dual Wifi+BT 4.X

TV box MECOOL KM6 – AndroitTV10

  • – CPU: Amlogic S905X4 Quad Core ARM Cortex A55
  • – GPU: ARM Mail-G31 MP2
  • – OS: Google Android 10.0 ATV
  • – Support USB3.0*1, USB2.0*1, HD*1
  • – Support 4K, HDR, H.265, 3D
  • – RAM/ROM: 2GB/16GB Support 100M Ethernet, 2.4Ghz, BT4.2
  • – RAM/ROM: 4GB/32GB/64GB Support 1000M Ethernet, 2T2R 2.4G/5G WiFi 6, BT5.0
  • – Support: Youtube 4K, Prime Video 4K, etc.
  • – Support Google Cast, share your video to your TV
  • – Support 24 countries Voice Input via BT RC
  • – Support Smart Breathing Light Function

VONTAR Z5 Android TV BOX 

– CPU: Rockchip RK3318 Quad-Core 64bit Cortex-A53;

– GPU: Penta-Core Mali-450 ;

– Android 10.0 or Android 11.0 OS;

– Support H.265, 4K@60pfs, HD 2.0, USB3.0, USB2.0;

– Support 100M Ethernet, 2.4&5G Dual Wifi, BT4.0;

– Support Firmware Upgrade Online(OTA).


Mecool KM9 PRO Android TV Box

  • – Amlogic S905X2 Quad Core ARM Cortex – A53 CPU
  • – Google Android 10.0 pie ATV OS
  • – RAM/ROM: 2GB/16GB, 4GB/32GB
  • – LED Indicator: Smart breathing light
  • – Support 4K, HDR, H.265, 3D
  • – Support 10/100M Ethernet, 2.4G&5GHz Dual-band WiFi, BT 4.0+HS

Android TV box Tanix TX6 

  • Pred inštalované KODI
  • 24 jazykov včetne SK/CZ
  • Podpora 4K
  • Android 9.0
  • CPU- Allwinner H6 Quad core
  • GPU- Mali-T720
  • RAM 2 alebo 4 GB LPDDR3
  • 16 GB / 32 GB / 64 GB
  • 2,4G + 5G (AC2X2) (voliteľné)
  • 1x USB 3.0, 2x USB 2.0,

NEW 4K Smart TV Box Android 12.0

    ChipsetRK3318 Quad-Core 64bit Cortex-A53
    GPUPenta-Core Mali-450 Up to 750MHz+
    FLASHEMMC16/32GB/64GB (Optional)
    SDRAM2GB/4GBDDR3

    Smart Android TV Box H96 Max

    ◆OS:Android 11.0

    ◆ 4K VP9 Video decoder, H.265/H.264 video 1080P other video(VC-1, MPEG-1/2/4, VP6/8)

    ◆ Support Media format Avi/Ts/Vob/Mkv/Mov/ISO/wmv/asf/flv/dat/mpg/mpeg

    ◆ Support Music format MP3/WMA/AAC/WAV/OGG/DDP/HD/FLAC/APE


    T95Q Android TV Box 

    • T95Q Android TV Box
    • Podpora 4K H.265
    • OS  Android 9.0
    • Amlogic S905X2 Quad Core
    • Penta-core Mali-450MP
    • RAM 4GB DDR3
    • 32 GB eMMC
    • TF karta až do 256 GB
    • 2.4 a 5GHz WiFi
    • Pred-inštalované aplikácie

     Originálne XIAOMI Mi TV Box S

    • Model: Mi Box S
    • Type: TV Box Android
    • GPU: Mali-450
    • System: Android 9.0
    • CPU: Cortex A53
    • Core: Quad Core
    • RAM: 2G DDR3
    • ROM: 8G
    • TV Box Features: 2.4GHz and 5GHz WiFi,Portable
    • 5G WiFi: Yes
    • Bluetooth: Bluetooth 4.2
    • Language: Multi-language

    Ak si objednáte Android Box z AliExpressu prečítajte si aj návod ako nainštalovať a nastaviť čínsky box tak,aby fungovala SK/CZ klávesnica a hlasové vyhľadávanie po slovensky. .


    Dôležité upozornenie na záver.

    Nikdy nezabúdajte na ochranu a bezpečnosť na internete. Vždy pri streamovaní multimediálneho obsahu alebo pri sťahovaní súborov používajte kvalitnú službu VPN.

    VPN klienta by ste si mali nainštalovať hneď do nového Android boxu a to platí hlavne vtedy,ak používate KODI a inštalujete doplnky tretích strán a z neznámych zdrojov.

    Získajte prístup k väčšiemu obsahu a chráňte svoje súkromie.

    Pripojte sa k internetu anonymne,schovajte svoju verejnú IP adresu a šifrujte prenášane údaje.

    Pri streamovaní videa alebo hudby MUSÍTE POUŽIVAŤ VPN,čo je jediný spôsob ako získať prístup k ďalšiemu obsahu a zároveň zabezpečiť používanie KODI. Tu sú základné vlastnosti VPN:

    Moja IP adresa

    Informácie o vašom pripojení k internetu:

    IP adresa:

    Mesto:

    Štát:

    Operačný systém:

    ISP:

    Schovajte svoju IP adresu a chráňte dôležité údaje pri streamovaní obsahu a surfovaní po internete.

    • Získajte prístup k ďalšiemu obsahu – Väčšina doplnkov KODI sprístupňuje iba obsah na streamovanie z obmedzeného počtu krajín. Jediný spôsob ako obísť takéto geografické obmedzenia je zmena IP adresy pomocou služby VPN. Otvorte všetky doplnky KODI a streamujte všetok obsah knižnic pomocou VPN.
    • Vyhnite sa rizikám používania nelegálnych doplnkov – Množstvo doplnkov tretích strán sťahuje obsah z nelegálnych zdrojov,čo by vás mohlo dostať do právnych problémov. Okrem pirátského obsahu niektoré doplnky obsahujú nebezpečný malware. Ak chcete zabrániť ostatným v sledovaniu používajte VPN sieť,ktorá skryje všetko čo robíte v KODI a na internete. Pripojte sa na internet anonymne.
    • Zabraňte sledovaniu zo strany poskytovateľa pripojenia k internetu – Ak poskytovateľ internetových služieb uvidí že používate KODI,môže obmedziť vašu internetovú linku. Ak zisti že používate nelegálne doplnky môže vás upozorniť na porušenie autorských práv. Vyhnite sa týmto obmedzeniam šifrovaním prenášaných údajov pomocou VPN,aby nikto nemohol sledovať vaše online aktivity.

    Existuje veľké množstvo VPN,no nie každá je vhodná pre KODI a stream ovanie. Potrebujete takú VPN,ktorá odblokuje akýkoľvek doplnok KODI a zároveň ochráni vaše digitálne súkromie.

    Po otestovaní viacerých služieb VPN odporúčam najlepšiu NORD VPN,ktorá je lídrom na poli vývoja bezpečnostných aplikácií. Ako lacnejšiu alternativu odporúčam PURE VPN,ktorá nijak nezaostáva za prvou službou. Obidve služby VPN sú vhodné pre KODI,kladú veľký dôraz na súkromie používateľa a sú úplne legálnymi službami vo väčšine krajin sveta.

    Vyskúšajte VPN bez rizika. Ak nebudete zo službou spokojný,môžete do 30 dní požiadať o vrátenie peňazí.

    TIP: Prečítajte si viac informácii o zabezpečení VPN.


    Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

    Zdieľanie je spolupráca.

    Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

    Index