KODI -Ako sledovať TV zadarmo.


Je možné sledovať TV zadarmo? Určite áno. Na inštalujte si softvér KODI a doplnky,bez ktorých si žiadnu TV,film ani TV seriál nespustíte.

Okrem toho budete potrebovať pre vašu online bezpečnosť pri stramovani obsahu a pre funkčnosť všetkých doplnkov kvalitnú službu VPN.

Vyberte si jednu z najlepších VPN služieb pre KODI  NORD VPN alebo PURE VPN a pripojte sa na bezpečný internet ešte dnes.

Neviete ako nainštalovať VPN do KODI? Prečítajte si článok „PureVPN Addon – Ako Nainštalovať Doplnok Do KODI „

 KODI – sledovanie TV zadarmo.

POZOR!!!

Informácie uvedené v článku slúžia iba na študijné účely a autor článku nenesie žiadnu zodpovednosť za prípadné zneužitie čitateľmi. 

Tento článok nadväzuje na článok uverejnený ešte v auguste 2016 “Ako sledovať TV zadarmo
Ak ste ho ešte nečítali odporúčam vám ho prečítať a potom sa vráťte znova na tento článok.
 
Pozor zmena: Sledovať filmy a seriály cez doplnok SOSAČ už nieje možné úplne zadarmo ale iba za primerane nízky poplatok. Stačí sa vam zaregistrovať na stránke STREAMUJ.TV a zaplatiť za vybrané obdobie. Potom do SOSAČA zadáte prihlasovacie údaje zo stránky STREAMUJ.TV a môžete neobmedzene sledovať filmy a seriály za vami predplatené obdobie. 
 
Ak ste sa zaregistrovali a mate zaplatené STREAMUJ TV PREMIUM,filmy a seriály môžete sledovať aj bez inštalácie Sosača priamo na počítači,notebooku či v tablete cez  internetový prehliadač (CHROME,FIREFOX,OPERA a pod) na stránkach: SOSAC.TVONLINEFILMYKESHLEDNUTI.CZTV.PREHRAJ.ME a podobných stránkach ktoré používajú služby STREAMUJ.TV 

Čo je to KODI?

Úvodom ešte pripomeniem, čo je to Multimediálne centrum KODI alebo skôr označované XBMC media player.
 
 Multimediálne centrum KODI je multiplatformový slobodný open-source softvér, ktorý je možné zadarmo nainštalovať z marketu Google Play do všetkých SMART televízorov s operačným systémom Android alebo do Android boxov, Tabletov a mobilných telefónov z operačným systémom Android od verzie Android 5.0 a vyšších.

Pretože Multimediálne centrum KODI je vyvinutý a naprogramovaný v jazyku C++ neziskovým konzorciom,nadáciou XBMC  a je to multiplatformový softvér pod licenciou GNU GPL,je ho možné úplne zadarmo stiahnuť zo stránky KODI.TV a nainštalovať do ľubovoľného počítača,HTPC,Android boxu,Notebooku,Tabletu,Smartphone či iného zariadenia s operačným systémom Windows,Linux,OSX,iOS,Raspberry PI a podobne pre 32 bit alebo 64 bit architektúru.

 
V súčasnosti (február 2017) je aktuálna stabilná verzia 17.0 ” Krypton ” a testovacia zatiaľ nestabilná verzia 18.0 ” Leia ” . 
 
Verzia KODI v 17.0 ” Krypton “je v pohode ale prostredie Skin Estouchy na mňa nezapôsobil,sa mi zdá dosť nepraktické a preto som si po inštalácii KODI v 17.0 Krypton zmenil prostredie,Skin Estouchy na Confluence ako je na obrázku.
 
KODI v 16.0 " Jarvis " s prostredím Confluence
KODI v 17.0 ” Krypton ” s prostredím Confluence
 
Na diaľkové ovládanie používam bezdrôtovú klávesnicu alebo Android mobil z aplikáciou Yats
 
Vzhľad KODI si môžete jednoducho zmeniť na nepoznanie výmenou prostredia takzvaný Skin.
 
Za pomoci rôznych pluginov od tretích strán a play-listov môžete sledovať TV zadarmo -online televízne vysielanie a online rádia z celého sveta včetne programového sprievodcu EPG.
 
Iné pluginy slúžia na sprístupnenie rôznych televíznych archívov z celého sveta a online streamovacím médiam, ako je napríklad Amazon Prime Instant Video,Crackle,Rhaspody,Spotify,Netflix,YouTube a veľa ďalších.
 
 
 
Z Multimediálnym centrom KODI máte vždy o zábavu vo voľnom čase postarané.
 Sony KD-55XD9305

Aký televízor potrebujem.

Multimediálne centrum KODI môžete nainštalovať do ľubovoľného Smart televízora z operačným systémom Android. Na trhu je veľké množstvo Android televízorov. Android televízory vyrába firma SONY a PHILIPS.
 
 
 
SONY
 

Prvé kroky alebo ako postupovať po inštalácii.

Ak si stiahnete a nainštalujete KODI,je jedno v čom a na akej platforme to máte nainštalované,vždy ovládanie a nastavovanie je identické a rovnaké, či je to v Android televízore,Android Boxe,počítači,Notebooku alebo na tablete či Raspbery PI.
 
Pri prvom spustení Kodi je prostredie v anglickom jazyku,preto je potrebné ho prepnúť do slovenčiny,prípadne do iného jazyka, ktorému rozumiete,na výber máte 75 jazykov.
 
 

 

Prepnutie do Slovenčiny KODI v 16.0 ” Jarvis ” s prostredím Confluence

Po spustení multimediálneho centra KODI kliknete na Systém,potom na ďalšej obrazovke kliknete na Interface a dostanete sa na ďalšiu obrazovku, kde kliknete na Regional. Potom kliknete na Language a z rozbaľovacieho menu si vyberiete Slovak alebo iný jazyk,kliknete a jazyk prostredia je nastavený.
 

 

Prepnutie do slovenčiny KODI v 17.0 “Krypton” alebo KODI v 18.0 “Leia”

KODI média centrum od verzie KODI 17.0 “Krypton” prešla na nové prostredie s názvom Estuary a pre dotykové zariadenia Estouchy.
 
Po spustení multimediálneho centra KODI kliknite celkom hore na ozubené koliesko,symbol nastavenia. Potom kliknite na Interface settings a tak na Regional. Z rozbaľovacieho menu Language si vyberte Slovak alebo iný jazyk, ktorý chcete nastaviť. Pozrite si inštruktážne video.
 
 

KODI – Ako sprevádzkovať online televízie.

Po prvom spustení multimediálneho centra KODI hneď po čistej inštalácii vám ešte nepôjde nič prehrávať. Na prehrávanie TV zadarmo -vlastného multimediálneho obsahu potrebujete nastaviť cestu k multimediálnym súborom uložených vo vašom zariadení alebo na disku vo vašej domácej sieti.
 

Ak chcete sledovať multimediálny obsah z internetu potrebujete do multimediálneho centra KODI do-inštalovať zásuvné pluginy tretích strán z rôznych repozitárov a nastaviť ich.

Nastavenie PVR IPTV Simple Clienta

Ivacy VPN

Na sledovanie online televízie potrebujete nainštalovať a povoliť addon PVR IPTV simple klient.
 
Potom musíte PVR IPTV simple klienta nastaviť a to tak, že mu určíte cestu k M3U playlistu, ktorý môže byť uložený vo vašom zariadení,na sieťovom disku alebo na internete.
 
Podobne určíte cestu k EPG dátam programového sprievodcu a k logám staníc a všetko uložíte.
 
Podľa toho aký playlist nastavíte,môžete sledovať aj niekoľko stoviek alebo tisícok televíznych programov nielen zo Slovenska a Čiech ale aj z celého sveta,lenže playlist nemôže byť zastaralý a musí byť funkčný. V niektorých play-listoch fungujú iba niektoré programy a v iných nič.
 

Miestna cesta k playlistu – playlist uložený v zariadení alebo na sieťovom disku.

Playlist je treba hľadať zadaním do Google slovné spojenia M3U playlist,M3U playlist download,CZ-SK M3U playlist a podobne alebo použiť playlist, ak vám ho dal váš poskytovateľ služieb IPTV.
 
 
 

TV zadarmo – M3U playlist.

Zhaňate play-list? Lacné M3U play-listy ponúka AliExpress. Vyžiadajte si 24 hodinovú skúšku úplne zadarmo.

 
Niektorý playlist je funkčný týždeň, no iný aj niekoľko mesiacov. Ak sa vám nechce stále zháňať funkčný playlist použite playlist nejakej platenej IPTV služby.
 
Či je playlist funkčný ľahko zistíte tak, že si ho stiahnete do počítača a spustite ho vo VLC playeri.

Ak bude M3U playlist fungovať vo VLC playeri bude fungovať aj v multimediálnom centre KODI.

Stiahnutý playlist sa vam väčšinou uloží do zložky ” Download” Po spustení KODI musíte nastaviť PVR Simple Clienta tak, že mu nastavíte cestu k zložke z playlistom,v našom prípade “Download”.

Postupujete následovne. Kliknete na systémdoplnkymoje doplnkyPVR klientiPVR IPTV Simple Client. Ak je PVR Simple Client vypnutý kliknite na “Aktivovať” a “Nastaviť“.

V nastaveniach zadáte cestu k zložke z playlistom. V hlavnom nastavení šípkami v prvom riadku vyberte miestna cesta. Potom kliknite na druhý riadok “Cesta k M3U zoznamu skladieb”. Pre-klikajte sa až k zložke z playlistom a kliknite na názov play-listu. Potvrdte OK a reštartujte KODI.

Po novom štarte KODI sa vám na lište medzi “Obrázky” a “Video” objaví nápis “TV”.
Kliknite na “TV” vyberte si program a môžete sledovať televíziu online alebo počúvať rádio.

Ak sa vám na lište neobjaví symbol “TV”,niekde ste urobili chybu alebo máte starý nefunkčný playlist. Preto je dobré každý stiahnutý playlist vyskúšať či funguje v počítači vo VLC playeri. 

Pre lepšie pochopenie ako si stiahnuť playlist a nastaviť PVR IPTV Simple Clienta som pre vás pripravil krátke názorne video.

 

Vzdialený prístup k playlistu – Playlist uložený na internet

PS: Prečítajte si nový článok: 

KODI Playlist Loader.

 
Druhá možnosť na rýchle otestovanie funkčnosti nielen stiahnutých playlistov, ale aj otestovanie funkčnosti adries na playlisty uložené na internete je doplnok do KODI Playlist Loader.
 

V addone Playlist Loader môžete nielen testovať funkčnosť playlistov, ale aj sledovať online televízie. Na rozdiel od PVR simple klienta v Playlist loaderi môžete používať viac playlistov, ale bez elektronického programového sprievodcu EPG.

Viac o tomto zaujímavom doplnku pre KODI čítajte v článku “Ako nainštalovať Playlist Loader”.

Pozor!!! Viacerí sa ma pýtate na Slovenske a české programy. Preto vám oznamujem že ja momentálne žiadne funkčne play-listy nemám.

 Od Januára 2017 sa totiž FREE M3U playlist ťažko zháňa. Preto výhradne v KODI sledujem z archívov filmy,seriály a videa cez rôzne doplnky. Viac v článku: KODI-Ako sledovať filmy a seriály zadarmo.

 

Možno vás zaujme aj článok: ” Ako Nainštalovať CZ/SK Doplnky Do KODI. “

3.9/5 - (17 hlasov)

Ak sa vám príspevok páči a je pre vás prínosom poprosím o zdieľanie,ďakujem.

Zdieľanie je spolupráca.

Ak sa vám tento článok páči, prosím, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a známymi. Vaša podpora je pre mňa veľmi dôležitá a pomôže mi dosiahnuť väčšiu čitateľskú základňu. Ďakujem!

Index